Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El secretari d'Hisenda assegura que la Generalitat "es compromet a tornar a aprovar un nou tribut de manera immediata, tot millorant el seu articulat

  • El Govern veu en la sentència del TC sobre l'impost a les operadores d'internet un atac ideològic a les competències fiscals de l’autogovern català
  • La Generalitat haurà de tornar a les companyies operadores d’internet els 34,6 milions d’euros recaptats des del 2015

El secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, considera que la sentència del Tribunal Constitucional, que declara la suspensió de l’Impost sobre la provisió de continguts per part de prestadors de serveis de comunicacions electròniques per al foment del sector audiovisual i per a la difusió cultural digital, “és un atac ideològic a les competències fiscals de l’autogovern català”. Per a Salvadó, la decisió del TC, que ha estat aprovada amb una majoria mínima i amb el vot particular de 5 dels 12 magistrats de l’alt tribunal, “inhabilita les competències de les comunitats autònomes d’aprovar tributs propis”. “En aquest sentit, el Govern es compromet a tornar a aprovar un nou impost de forma immediata, tot millorant el seu articulat i apujant els tipus impositius, per contribuir al finançament dels projectes audiovisuals catalans”, ha assegurat.
 
D’acord amb els càlculs de la Direcció General de Tributs, la sentència obligarà a retornar a les companyies operadores d’internet els 34,6 milions d’euros recaptats des de l’aplicació de l’impost l’any 2015.
 
El Govern català va crear l’Impost sobre la provisió de continguts per part de prestadors de serveis de comunicacions electròniques per al foment del sector audiovisual i per a la difusió cultural digital, al juliol del 2014, i posteriorment va ser aprovat pel Parlament per la Llei 15/2014, del 4 de desembre.
 
El Tribut, amb caràcter finalista, tenia com a principal objectiu enfortir i ajudar la producció pròpia audiovisual en línia del que fan altres països europeus. En aquest sentit, els recursos servirien per nodrir dos fons: el primer, creat per la Llei 20/2010 del 7 de juliol, del cinema, està dedicat al foment de la indústria cinematogràfica i audiovisual de Catalunya; i, el segon, dissenyat ex novo, a la difusió cultural digital.
 
El subjecte passiu eren les companyies operadores d’Internet, amb una quota fixa de 0,2 euros/mes per cada connexió a Internet contractada a Catalunya, ja fos a través de telefonia fixa o de dispositiu mòbil. El redactat de la Llei posava de manifest que la creació d’aquest impost no comportaria cap càrrega tributària a les persones que tenien contractat aquests serveis, ja que fixava que eren els prestadors els que havien de pagar la quota tributària sense possibilitat de repercutir en el contribuent el seu impost.
 


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable premsa
    Laura Maza