Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern reconeix l'excel·lència de 29 investigadors del sistema universitari català amb el lliurament de les distincions ICREA Acadèmia

La menció implica la dedicació prioritària a activitats de recerca durant 5 anys en una universitat pública catalana

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, acompanyat del secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, i del director de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), Jaume Bertranpetit; ha presidit aquesta tarda el lliurament de les distincions ICREA Acadèmia a 29 investigadors del sistema de recerca català. Aquests guardons, que enguany arriben a la VI edició, reconeixen la tasca de recerca del professorat que desenvolupa la seva feina en alguna universitat pública catalana i, alhora, contribueix a retenir el talent investigador dins el sistema universitari de Catalunya.
 
Amb la convocatòria d’enguany també s’inicia un nou cicle d’aquestes distincions que preveuen la dedicació prioritària a activitats de recerca en una universitat pública de Catalunya durant cinc anys. Així, en la present edició, 16 dels 29 guardonats ja havien estat reconeguts durant la primera convocatòria de l’any 2008. Després de completar cinc anys d’investigació (2008-2012), renoven ara per un segon període (2013-2017). 
 
Amb el reconeixement com a investigadors ICREA Acadèmia, els 29 professors guardonats rebran 40.000 euros cadascun. Aquestes distincions estan destinades exclusivament al professorat universitari que fa recerca a la universitat i, en especial, al que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora.
 
En la convocatòria d’enguany, els investigadors distingits pertanyen a les següents universitats: Universitat de Barcelona (9), Universitat Autònoma de Barcelona (7), Universitat Pompeu Fabra (6), Universitat Rovira i Virgili (4), Universitat de Girona (2) i Universitat Politècnica de Catalunya (1). Per àrees de coneixement, enguany tots els àmbits estan molt equilibrats: ciències experimentals i matemàtiques (6), enginyeries i tecnologia (6), ciències de la vida i la medicina (6), humanitats (6), i ciències socials i del comportament (5).
 
Amb les noves distincions ja són 133 els investigadors amb la qualificació ICREA Acadèmia a les universitats catalanes en el marc d’aquest programa finançat pel govern amb 6 milions d'euros anuals.
 
Durant l’acte de lliurament de les distincions corresponent a l’any 2013, el conseller ha anunciat l’obertura, demà dimecres, de la convocatòria corresponent a l’any 2014.


pdf pdf Nota de premsa
pdf pdf Llistat guardonats
foto foto Foto família

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Marta Vidal