Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El projecte s'ha desenvolupat en col·laboració amb la UPC i el suport d'investigadors i pedagogs

La Secretaria d'Universitats i Recerca ha presentat aquest matí un joc interactiu per donar a conèixer la vida i obra dels investigadors catalans al llarg de la història

www.personatgesenjoc.cat s'adreça als alumnes d'educació primària, principalment als 140.000 nens i nenes de tercer cicle

El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, i el vicerector d’Estudiantat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Xavier Colom, han presentat aquest matí un joc educatiu sobre l’alquimista català del segle XIV, Joan de Peratallada, als alumnes de Primària de l’escola Barcelona. Aquest joc d’ordinador, que combina entreteniment amb informació, s’adreça als 140.000 alumnes de tercer cicle dels CEIP de tot Catalunya. Antoni Castellà ha recordat que “aquest projecte s’emmarca en el Pacte Nacional per la Recerca, un dels objectius del qual és despertar la vocació científica entre els més petits”. El joc té com a finalitat donar a conèixer entre els alumnes la vida i l’obra dels investigadors catalans al llarg de la història. En aquest sentit, Castellà ha afirmat que “a Catalunya tenim un nivell de ciència molt important. Avui estem parlant de la ‘pedrera’ del país i hem d’aconseguir que els nois i noies s’interessin per la ciència”.

El projecte s’ha desenvolupat en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i amb el suport d’investigadors i pedagogs. Amb aquest videojoc, els escolars es diverteixen mentre juguen on-line i també aprenen aspectes sobre l’època d’en Joan de Peratallada. En aquest sentit, a la col·lecció Personatges en Joc també poden trobar un joc sobre el científic Narcís Monturiol. El contingut del joc ha estat supervisat i dirigit per professors d’educació primària. També s’ha elaborat una guia didàctica que acompanya el multimèdia perquè els professors i professores la puguin fer servir a l’aula.

Joan de Peratallada (m. 1362), va ser la màxima figura de l’alquímia de la baixa Edat Mitjana i és considerat un dels grans mestres de l’alquímia medieval, juntament amb Ramon Llull i Arnau de Vilanova. L’alquímia avui s’interpreta com una pseudociència que va ser la precursora de la química moderna abans de l’establiment del mètode científic.

Accediu a la galeria d'imatges de l'acte de presentació. Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Marta Vidal