Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Agents Rurals sorprenen dos furtius que caçaven amb rateres a les Garrigues

Les rateres són un art de caça prohibit per la normativa autonòmica, estatal i internacional

El passat dissabte 6 de març, efectius del Cos d’Agents Rurals, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, van sorprendre dos caçadors furtius col·locant paranys tipus ratera per capturar ocells, al paratge anomenat Serrall dels Sarraïns, al terme municipal de Cervià  de les Garrigues.

Els infractors també tenien parada una xarxa abatible en un abeurador artificial que havien construït, per  atreure els ocells i capturar-los. En total es van localitzar 52 rateres en les quals van ser capturats 1 merla, i les espècies protegides següents: 4 pinsans, 3 tallarols i 2 pit roig, tots ells morts.

Des de començament d’any s’ha observat diferents punts on s’han utilitzat aquest tipus d’arts il·legals de caça. És per aquest motiu que els Agents Rurals de les comarques afectades han incrementat la vigilància per evitar la utilització indiscriminada d’aquests paranys.

Aquests fets poden ser considerats com a delicte contra la fauna ja que aquesta mena de paranys no són selectius i provoquen la captura i la mort d’ un elevat nombre de petits ocells insectívors, tots ells protegits per l’actual normativa.Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Olga Solé