Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Més de 1.780 persones i 435 centres han participat als I Fòrums de la XESC

  • El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, ha participat en la cloenda dels I Fòrums de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) a Tarragona

De l'1 de març al 8 d'abril s'han celebrat a diverses localitats de Catalunya els primers fòrums de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). Han estat 10 trobades territorials on han participat 435 centres educatius d'arreu de Catalunya, el que representa més de 1.780 persones, entre professorat i alumnat.
En les trobades dels centres educatius alumnes i professors han compartit experiències, propostes i idees amb l'objectiu de fer créixer complicitats i nous projectes. A més, a cada fòrum s'ha realitzat una acció conjunta de millora de l'entorn en funció de les necessitats específiques de cada equipament i municipi on s'ha realitzat la trobada. En aquest sentit, s'han dut a terme activitats com: conscienciació de la ciutadania, accions de sensibilització, neteja de camins, millora de boscos, sembra de llavors i plantada d'espècies, entre d'altres. Un exemple d'aquestes accions el trobem a la campanya batejada com ‘Moviment-R':

Els Fòrums permeten visualitzar que els centres educatius estan treballant en el marc d'una xarxa que té com a objectiu millorar l'escola des de l'Educació per a la sostenibilitat, promovent un canvi en la dinàmica interna dels centres cap a l'ambientalització integral; un canvi que implica la participació activa de tota la comunitat educativa.
Aquests fòrums han estat organitzats conjuntament per la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de les xarxes locals membres de la XESC (Barcelona, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Montmeló, Argentona, Lleida, El Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Vilanova i al Geltrú).


pdf pdf Nota de premsa
foto foto Imatge
foto foto Imatge

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament