Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Munté: "El desplegament de la fibra òptica a Catalunya millora la connectivitat del país, la competitivitat de les empreses i contribueix a l'equilibri territorial"

La consellera de la Presidència presenta la finalització del tram Manresa-Calaf, amb el qual es completa l'extensió de la fibra òptica de la Generalitat al llarg de la C25

 
  • Munté: “Ens hem de dotar d’eines i d’infraestructures que afavoreixin la connectivitat de tot el territori i la igualtat d’oportunitats”
 
  • La troncal de la C25 (Eix Transversal), que ha suposat una inversió de 2 milions d’euros, cobreix els 180 km entre Riudellots de la Selva i Cervera i ja ofereix serveis majoristes de fibra a 38 municipis de 6 comarques

 
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha destacat avui la importància del desplegament de la fibra òptica a Catalunya perquè millora la connectivitat del país, la competitivitat de les empreses però també contribueix a l’equilibri territorial. Per tot plegat, ha afirmat: “Ens hem de dotar d’eines i infraestructures que afavoreixin la connectivitat de tot el territori i la igualtat d’oportunitats”. Així ho ha dit a Manresa on ha presentat la finalització del desplegament de la fibra òptica de la Generalitat de Catalunya en el tram de 19 quilòmetres que uneix Manresa (Bages) i Calaf (Anoia) per la C25, amb el qual es completa l’extensió de la xarxa  troncal de la Generalitat al llarg dels 180 km que uneixen Riudellots de la Selva (Selva) i Cervera (Segarra) per l’Eix Transversal.
 
L’estesa de fibra corresponent a la xarxa troncal C25 (Eix Transversal) ha suposat una inversió total de 2 milions d’euros i possibilita l’oferta de serveis majoristes de fibra a 38 municipis de 6 comarques: Selva, Osona, Anoia, Bages, Moianès i Segarra. L’últim tram connectat, el que uneix Manresa i Calaf, ha suposat una inversió de 159.000 euros.
 
L’acte de presentació ha tingut lloc al Centre Tecnològic de Manresa, a la capital del Bages, i ha comptat també amb la participació del secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró; l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i l’alcalde de Calaf, Jordi Badia.
 
Durant la seva intervenció, Neus Munté ha afirmat que amb la presentació d’avui, el Govern català donava comptes del compromís que va adquirir per desplegar la fibra òptica en tot el recorregut de l’eix transversal. La consellera de la Presidència ha remarcat: “Fa goig dir que hem pogut fer aquesta feina amb l’esforç de tots plegats. Sobretot, pels efectes i l’impacte que té aquesta operació de desplegament sobre les comarques interiors del nostre país, en termes de connectivitat, de creixement i per garantir la igualtat d’oportunitats que és el que desitgem assolir en el conjunt del territori. Una igualtat d’oportunitats que va vinculada també a l’equitat i a l’equilibri territorial”.
 
Munté ha ressaltat que el projecte executat fins ara suposa un salt endavant i ha afegit: “Som  conscients que en resten de salts per garantir no solament infraestructures de connectivitat i coneixements sinó infraestructures que afavoreixin la mobilitat, però, que estem decidits a prioritzar molt bé quina és la capacitat d’inversió perquè arribin els beneficis a totes les zones del país”.
 
En els darrers sis mesos, la Generalitat ha conclòs el desplegament de fibra òptica de tres grans eixos del país: el projecte de la C25 (Eix Transversal) presentat avui; el projecte troncal de la C15 (Eix Diagonal) que uneix Igualada (Anoia) i Vilanova i la Geltrú (Garraf), i el tram de l’Eix Vic-Ripoll (C17); cosa que demostra l’aposta d’aquest Govern per vertebrar el territori en l’era de la societat digital.
Aquesta xarxa troncal de fibra òptica que està desplegant la Generalitat a través de Xarxa Oberta de Catalunya (XOC) té un doble objectiu: proveir de servei de connectivitat d’alta capacitat les seus de la Generalitat de Catalunya localitzades a la seva zona d’influència i proveir serveis majoristes de fibra fosca i de connectivitat i així facilitar que els operadors  puguin subministrar serveis de connectivitat d’alta capacitat a municipis i zones d’interès econòmic.
 
El compromís del Govern és tenir totes les capitals de comarca connectades amb la fibra òptica de la Generalitat abans del 2020. Així ho preveu també el document de bases del Pacte Nacional per a la Societat Digital, un gran acord institucional i de país subscrit entre la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions i el món local (ACM, FCM i Localret).
 
A mesura que la xarxa de la Generalitat avança pel territori per assolir aquest objectiu, facilita als operadors desplegar i donar servei en petits municipis aprofitant les xarxes locals de carreteres titularitat de les diputacions i del món local. D’aquesta manera, el Pacte Nacional per a la Societat Digital esdevé un instrument útil i de consens per accelerar el procés de digitalització de Catalunya.Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

Departament

  • Titular
    Jordi Puigneró i Ferrer