Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 17 al 19 de novembre

 
 
El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres, 17 de novembre, fins a les 20.00 h d’avui diumenge dia 19, s’han registrat dues víctimes mortals en dos sinistres de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya. L’últim accident ha ocorregut avui diumenge a les 18.21 h. Hi ha hagut un atropellament d’un vianant per part d’un turisme al punt quilomètric 1204,2 a Castellet i la Gornal (Alt Penedès). D’altra banda, cap a les 18.43 h de divendres, hi va haver una col·lisió frontal al punt quilomètric 73 de la C-37 a Òdena (Anoia). S’hi van veure implicats dos turismes i un tot terreny. A conseqüència del xoc, la conductora d’un dels turismes va morir i el conductor del tot terreny va resultar ferit greu i el van traslladar a l’hospital de Bellvitge.
 
D’altra banda, cal esmentar que el mateix divendres es va registrar un sinistre mortal en zona urbana. Cap a les 20.06 h, un turisme i un menor d’edat que es desplaçava en bicicleta van col·lidir al punt quilomètric 19,6 de la B-124 a Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental). A conseqüència de l’impacte, el menor d’edat va resultar ferit crític i el van traslladar a l’hospital Parc Taulí de Sabadell, on posteriorment va morir.
 
Mobilitat i afectacions de diumenge
 
Quant a mobilitat, aquesta tarda de diumenge d’operació retorn de cap de setmana la situació s’ha complicat sobretot en aquests trams:
 
- N-340: pas alternatiu a Castellet i la Gornal per l’atropellament mortal. Uns 2km de retenció;
- A-2: 1 carril tallat a Tàrrega en sentit Lleida per un accident. Mig quilòmetre de cua. A més, 3km de retenció entre Pallejà i Sant Vicenç dels Horts en sentit Barcelona per un vehicle avariat que ha obligat a tallar 1 carril;
- B-23: 1 carril tallat a Esplugues en sentit Barcelona per un accident. Uns 4km de retenció des de Sant Joan Despí;
- C-31: 2km de retenció a Cubelles en sentit Barcelona per un accident;
- N-420: pas alternatiu a Móra la Nova per una sortida de via d’un vehicle. Mig quilòmetre d’afectació;
- C-35: 1 carril tallat a Sant Celoni en sentit Barcelona per un accident. Uns 3,5km de retenció;
- AP-7: 4km de retenció a Sant Celoni i 4km més entre Cardedeu i la Roca del Vallès en sentit Granollers;
- C-14: 3km de cua a Oliana en sentit Ponts;
- C-16: 6km de retenció a la Nou de Berguedà i 6km més entre Cercs i Berga en sentit Barcelona;
- C-17: 1km de lentitud a Ripoll en sentit Barcelona. A més, uns 5km de retenció al Figaró-Montmany, 6km més a la Garriga i uns 6km més de Canovelles a Parets del Vallès en sentit sud;
- C-55:  5km de lentitud i aturades a Castellgalí en sentit sud;
- C-58: 4km de cua entre Montcada i Reixac i Barcelona en sentit sud;
- C-32: 5km de retenció entre Cornellà i Esplugues en sentit Barcelona.
 
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Per minimitzar les afectacions de l’operació retorn d’aquesta tarda de diumenge, s’han habilitat mesures de regulació i ordenació del trànsit a la C-55 a Castellgalí, a la C-16 a Cercs i Berga i a la C-17 a Ripoll.
 
També cal esmentar que al matí s’ha tallat la C-31 entre Castelldefels i Sitges (Costes del Garraf) en ambdós sentits amb motiu de la Pedalada Barcelona-Sitges.
 
Incidències viàries rellevants de dissabte
 
Al llarg de dissabte, la situació va ser tranquil·la a la majoria de vies. Malgrat tot, cal destacar les següents incidències viàries:
 
-       C-17: tallada a Lliçà d’Amunt en sentit Vic per un accident. Uns 2km de retenció. A més, hi va haver 2km de cua a Balenyà en sentit Vic per un vehicle avariat;
-       C-59: tallada a Castellterçol en tots dos sentits per un accident. Uns 2km d’aturades;
-       B-224: tallada a Masquefa en tots dos sentits per una col·lisió múltiple;
-       C-1415b: tallada a Caldes de Montbui en tots dos sentits per un accident;
-       N-145: 7km de retenció a les Valls de Valira en sentit Andorra.
 
Afectacions viàries de divendres a la tarda
 
Divendres a la tarda, es van registrar alguns problemes de mobilitat a les vies de l’àrea metropolitana de Barcelona. A més, cal destacar les següents afectacions viàries:
 
-       C-37: tallada a Castellolí en ambdós sentits per l’accident mortal d’Òdena;
-       A-2: 1 carril tallat a Pallejà en sentit Martorell per un accident. Uns 7km de retenció. Més endavant, també es va registrar una topada a Tàrrega en sentit Lleida que va obligar a tallar 1 carril i va provocar 3km d’aturades. A més, a l’A-2 també hi va haver 2 carrils tallats a Sant Joan Despí en sentit Barcelona per un accident i això va provocar 1km de cua;
-       AP-7: 1 carril tallat a Cerdanyola del Vallès en sentit Martorell per un accident. Uns 3km de retenció;
-       B-10: 1 carril tallat a la Zona Franca en sentit Besòs per un accident. Uns 2km de cua;
-       C-17: 5km de retenció a Aiguafreda en sentit Vic per obres.
 
Dia Mundial en Memòria de les Víctimes d’Accident de Trànsit
 
Per acabar recordem que el Servei Català de Trànsit (SCT) s’ha sumat avui diumenge, 19 de novembre, als actes organitzats per les associacions  “Prevenció d’Accidents de trànsit   P(A)T” i “Stop Accidentes” amb motiu del Dia Mundial en Memòria de les Víctimes d’Accident de Trànsit.
 
En aquest sentit, l’any 2005 Nacions Unides va declarar Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit cada tercer diumenge de novembre. L’objectiu era el de recordar les víctimes d’accidents de trànsit, sensibilitzar i donar a conèixer l’abast irreversible que pateixen les famílies quan algun familiar mor o té seqüeles per a tota la vida.  L’eslògan d’enguany és  “Objectiu 2020: reduir les morts de trànsit i les lesions greus en un 50%”,  el qual coincideix amb els objectius de l’SCT.


Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Juli Gendrau
 • Responsable premsa
  Verònica Pardo