Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Servei Català de Trànsit, al costat de les víctimes de trànsit

El Servei Català de Trànsit (SCT) se suma aquest diumenge, 19 de novembre, als actes organitzats per les associacions  “Prevenció d’Accidents de trànsit   P(A)T” i “Stop Accidentes” amb motiu del Dia Mundial en Memòria de les Víctimes d’Accident de Trànsit.
 
Per recordar les víctimes d’accidents de trànsit, sensibilitzar i donar a conèixer l’abast irreversible que pateixen les famílies quan algun familiar mor o té seqüeles per a tota la vida i quines són les seves necessitats,  Nacions Unides va declarar l’any 2005 cada tercer diumenge de novembre Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit.
 
També  en un dia com aquest , el Servei Català de Trànsit vol estar al costat de les víctimes i de les associacions. Per això, es suma a aquest record i reconeixement dels accidents de trànsit i de les seves  greus conseqüències. L’eslògan d’enguany és  “Objectiu 2020: reduir les morts de trànsit i les lesions greus en un 50%”,  el qual coincideix  amb els objectius de l’SCT.
 
Aquest reconeixement es referma, per una banda, amb el compromís dels objectius de reducció i d’adopció de la Visió Zero i, per altra banda, amb una millor resposta a les necessitats de les víctimes i familiars. En aquest sentit, l’SCT complementa el Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT), amb un nou servei d’atenció psicològica en els moments immediatament posteriors al sinistre oferint, així,  una assistència integral a les víctimes d’accidents de trànsit
 
Des del passat 25 d’octubre ha activat aquest nou servei, que serà prestat pels professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques, i que inclou mesures com l’atenció psicològica a les víctimes i als afectats en cas d’accidents mortals, així com en cas de sinistres amb ferits greus amb infants menors de 12 anys; el suport psicològic per a casos en què s’hagi de comunicar a un familiar directe una mort per accident de trànsit, o també l’assistència al lloc de l’accident en sinistres amb múltiples víctimes.
 
El SIAVT ofereix orientació jurídica, legal, psicològica, sanitària i assistencial a totes les persones víctimes o afectades per un accident de trànsit a través d’atenció telefònica o presencial. El SIAVT posa a disposició de l’usuari un telèfon gratuït, el 900 100 268, al qual es pot trucar de dilluns a diumenge, de 9 a 20 h.
 
Per a més informació, podeu consultar els diferents actes per commemorar aquest dia als següents links:
 


Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Juli Gendrau
 • Responsable premsa
  Verònica Pardo