Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllašar | Imprimir

El Servei CatalÓ de TrÓnsit s'adhereix aquest dissabte a la Nit Europea Sense Accidents

 • Aquesta iniciativa europea té com a objectiu conscienciar els joves dels riscos de l’alcohol i les drogues en la conducció i promoure la figura del conductor alternatiu per evitar sinistres viaris

 • Es preveu que els Mossos d’Esquadra realitzin 62 controls durant la nit de dissabte orientats a prevenir el consum d’alcohol i drogues en la conducció entre el jovent

 
El Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit (SCT) se sumen aquest dissabte 21 d’octubre a la celebració de la Nit Europea Sense Accidents, una iniciativa que pretén conscienciar i fer reflexionar els joves sobre la incompatibilitat de l’alcohol i les drogues amb la conducció i promoure la figura del conductor alternatiu per evitar accidents de trànsit.
 
Controls d’alcohol i drogues
 
La nit de dissabte, del 21 d’octubre al diumenge dia 22 (de les 22:00 a les 06:00 h), agents de les diferents Àrees Regional de Trànsit del Cos de Mossos d’Esquadra, realitzaran  62 controls específics de drogoalcoholèmia als eixos viaris propers a àrees d’oci nocturn per prevenir conductes de risc al volant relacionades amb el consum begudes alcohòliques i drogues entre els joves.
 
En aquests punts de vigilància es promourà la figura del conductor alternatiu, una persona que es designa dins del grup d’amics i que es compromet durant la nit a no beure ni consumir substàncies estupefaents per poder tornar a casa sans i estalvis.
 
Missatges de conscienciació viària als PMV
 
D’altra banda, en el marc de la celebració de la Nit Europea Sense Accidents es difondrà a través dels panells lluminosos de les carreteres de Catalunya. A més, en aquests panells també es conscienciarà els usuaris dels perills de combinar les begudes alcohòliques amb la conducció. Els missatges que es publicaran la nit d’aquest dissabte seran:
 
 
 
NIT EUROPEA
SENSE
ACCIDENTS
 
SI BEUS
NO CONDUEIXIS
 
 
 
NIT EUROPEA
SENSE
ACCIDENTS
 
CONDUCTOR
ALTERNATIU =
VIATGE SEGUR
 
 
L’alcohol, un dels principals factors de sinistralitat viària
 
La mortalitat entre els conductors continua presentant una elevada presència d’alcohol i de substàncies estupefaents. Cal destacar que l’any 2016 segons dades de  l’Institut de Medicina Legal, un 31% dels conductors que van perdre la vida en un sinistre viari havien consumit alcohol i un 25%, drogues i/o psicofàrmacs.
 
Tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident pot incrementar, ja que l’única taxa segura és 0,0%. Cal recordar que els principals efectes de la ingesta d’alcohol en la conducció són:
→ l’augment del temps de reacció,
→problemes de percepció, d’atenció, control i coordinació,
→així com també l’increment de la somnolència.
 
D’altra banda, el consum de substàncies psicoactives també alteren les condicions físiques i psíquiques comportant un risc greu per a la seguretat dels usuaris.
 
La Nit Europea Sense Accidents va ser promoguda l’any 1995 per l’associació belga Responsable Young Drivers i des del 2003 aquesta iniciativa se celebra el tercer dissabte del mes d’octubre amb el suport de la Comissió Europea i la participació de diferents entitats i associacions de prevenció i de víctimes, que aquesta Nit realitzen diferents accions a Catalunya per sensibilitzar els joves sobre la incompatibilitat de la conducció amb l’alcohol i les drogues.
 
PODEU AMPLIAR LA INFORMACIÓ EN L'ARXIU ADJUNT EN PDF
 Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conŔixer el dia a dia i els posicionaments polÝtics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web TransparŔncia: Govern, acciˇ p˙blica i gestiˇ dels recursos

Departament

 • Titular
  Juli Gendrau
 • Responsable premsa
  Ver˛nica Pardo