Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Servei Català de Trànsit i Anesdor organitzen una nova sessió del programa Formació 3.0, adreçat a motoristes, a Sort

Un terç dels motoristes morts enguany a Catalunya han estat a la demarcació de Lleida

 • La cap dels Serveis Territorials del Servei Català de Trànsit  a Lleida, Maria Trilla, atendrà els mitjans de comunicació

Aquest dissabte 15 de juliol al matí el Servei Català de Trànsit i Anesdor (Associació Nacional d’Empreses del Sector de Dues Rodes) organitzen una nova sessió del programa formatiu Formació 3.0 a la demarcació de Lleida, concretament a la carretera LV-5223 a Sort (Pallars Sobirà).
 
Convé destacar que aquesta sessió té lloc en un context de repunt de la sinistralitat mortal dels motoristes a les carreteres catalanes, atès que enguany ja han mort 24 motoristes a la xarxa interurbana de Catalunya, 11 més que en el mateix període de l’any passat. A més, d’aquestes 24 víctimes mortals, 8 han perdut la vida en vies de la demarcació de Lleida, un terç del total de motoristes morts aquest 2017.
 
Precisament l’activitat formativa Formació 3.0 és una de les mesures que desenvolupa el Servei Català de Trànsit des de fa tres anys amb l’objectiu d’augmentar la seguretat viària dels conductors dels vehicles de dues rodes i aconseguir més percepció del risc i responsabilitat compartida per tal de reduir la sinistralitat d’aquest col·lectiu.
 
Enguany el programa es realitza entre els mesos d’abril i setembre a carreteres de les quatre demarcacions i la sessió d’aquest dissabte és la setena de l’edició d’aquest 2017. Aquesta formació arriba on són els motoristes a peu de carretera i pretén identificar i corregir els seus errors en situacions reals per millorar la seva tècnica amb l’assessorament de conductors especialitzats. Té la finalitat d’augmentar la seguretat viària dels conductors d’aquests vehicles de dues rodes en els seus desplaçaments habituals i, de moment, en les dues edicions anteriors, ja hi han participat prop de 700 motoristes.
 
Per participar-hi no cal inscripció prèvia, els motoristes només han de venir amb la seva motocicleta en el punt de trobada de l’activitat, que en la sessió d’aquest dissabte és l’Avinguda de la Generalitat número 13 de Sort (Administració de loteria “La Bruixa d’Or”).
 
Els Mossos d’Esquadra participen en aquestes sessions tant pel que fa al desenvolupament de l’activitat formativa com per a la localització de l’espai adequat, atès que les carreteres on es fa aquesta formació tenen una alta concentració de motoristes durant el cap de setmana.
 
En concret, es fan recorreguts de curta durada en els quals, sempre amb l’acceptació i permís previ dels participants, hi van d’acompanyants els instructors, que enregistren els moviments dels motoristes. Tot seguit es visualitzen les imatges i els instructors aporten comentaris sobre la conducció amb l’objectiu de millorar aquells detalls que els permetran ser uns usuaris més segurs i complets. Quan ha finalitzat l’activitat, a més, els interessats reben la gravació i un full amb deu punts sobre l’estat tècnic de la seva motocicleta.
 
Amb aquesta formació, el Servei Català de Trànsit vol contribuir a la seguretat dels motoristes i també pretén que es prengui consciència de la seva fragilitat. Així mateix, demana a la resta d’usuaris respecte i col·laboració per reduir les víctimes d’aquest col·lectiu.
 
D’altra banda, també cal destacar que hi ha previstes dues sessions més a la demarcació: l’1 de setembre a la LV-5055 a Vielha i el 2 de setembre a la C-28 també a Vielha.
 
IMPORTANT: La cap dels Serveis Territorials del Servei Català de Trànsit  a Lleida, Maria Trilla, atendrà els mitjans de comunicació demà dissabte a les 12.00 h al punt de trobada de l’activitat Formació 3.0, a l’Avinguda de la Generalitat número 13 de Sort (Administració de loteria “La Bruixa d’Or”). Es demana confirmació d’assistència a l’adreça premsasct@gencat.cat.
 


Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Juli Gendrau
 • Responsable premsa
  Verònica Pardo