Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 7 al 9 de juliol

Des de les 15.00 h de divendres fins a les 20.00 h d'avui, hi ha hagut dues víctimes mortal en dos accidents de trànsit en zona interurbana

El Servei Català de Trànsit informa que, des de les 15.00 h de divendres 7 de juliol fins a les 20.00 h d’avui diumenge 9, s’han registrat dues víctimes mortal en dos accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana catalana.

Els dos sinistres van tenir lloc ahir dissabte. Al matí, es va produir un xoc frontal entre dos turismes a la  C-14 a l'altura d’Oliola (Noguera) en què va morir una menor i sis persones més van resultar ferides menys greus. Es dóna la circumstància que a prop del lloc de l’accident hi havia un incendi en uns conreus que va acabar obligant a tallar la circulació per la via. A la tarda, un motorista va morir en un xoc frontal amb un turisme a la N-260 a Montferrer i Castellbò (Alt Urgell). Amb aquest ja són 24 els motoristes que han perdut la vida aquest 2017 a les carreteres catalanes.

Pel que fa a la mobilitat, en aquesta tarda de diumenge d’operació retorn cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, la via que ha presentat més problemes ha estat l’AP-7 sud. A primera hora de la tarda s’hi ha produït un accident greu entre 3 turismes a l’altura de Castellet i la Gornal que ha causat restriccions de trànsit en sentit nord i això ha provocat que s’hi hagin acumulat fins a 17 km de cua. A l’AP-7 nord s’han registrat aturades a Maçanet de la Selva (5 km) i al peatge de La Roca (10 km), així com a la C-60 a La Roca per enllaçar amb l’AP-7 (4 km). També hi ha hagut aturades destacades a la C-32 nord entre Mataró i Arenys de Mar, a la C-16 entre Bagà i la Nou de Berguedà, i a l’A-2 a Castellolí, on un accident ha obligat a tallar un carril i ha provocat retencions des d’Igualada.

A la zona de la Costa Brava també s’han registrat retencions a la C-65 a Santa Cristina d’Aro per enllaçar amb la C-35 i a la C-31 al mateix municipi per connectar amb la C-65 i també a la N-II a l’altura de Vilamalla.

De la Costa Daurada convé destacar que s’han format trams de retencions a l’N-340 a Roda de Barà i a Bellvei. A la demarcació de Tarragona també hi ha hagut cues a la C-14 a Vilaverd per enllaçar amb la N-240.

La majoria d’aquestes afectacions encara es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries. Per minimitzar les retencions de la tornada d’avui, s’han habilitat carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 de Sant Celoni a la Roca del Vallès i de Vilafranca del Penedès a Martorell, a la C-32 nord d’Arenys de Mar a Vilassar de Mar i de Vilassar de Mar a Montgat i a la C-32 sud entre Gavà i l’Hospitalet de Llobregat. A més, el carril Bus-Vao de la C-58 s’ha obert en direcció Barcelona per a tots els vehicles excepte camions de 7, 5 tones o més. També s’han establert mesures especials a la C-31 a Castell-Platja d’Aro, a la C-65 a Cassà de la Selva i a la C-14 i a la N-240 a la Riba.

Al llarg del matí d’avui diumenge, s’han registrat retencions a diverses vies d’accés a zones costaneres, la més destacada a C-65 a Llagostera, amb fins a 7 km de cua en direcció Sant Feliu de Guíxols. També hi ha hagut aturades, entre d’altres, a la sortida de la C-32 cap a Castelldefels i a la mateixa autopista a l’altura de Gavà i Viladecans; a la sortida de la C-32 a Palafolls per enllaçar amb la GI-600 i a la GI-600 a Tordera en direcció Blanes

Afectacions de dissabte

D’ahir dissabte, al matí es van registrar aturades a l’N-145 a les Valls de Valira per accedir a Andorra (fins a 9 km), a l’AP-7 nord a La Roca en sentit Girona (fins a 6 km), a l’AP7 sud a Martorell i Gelida en sentit Tarragona, a l’N-340 al Vendrell i a l’Arboç en sentit Tarragona i també a la C-32 a Palafolls per accedir a la
A més, dos incendis van causar restriccions de circulació: al matí, com hem esmentat, la C-14 va estar tallada entre Artesa de Segre i Ponts, i a la tarda/ vespre va estar restringida la C-451 a Biosca. També cal destacar que a conseqüència del sinistre viari mortal a la N-260 a Montferrer i Castellbò aquesta via va estar tallada durant gairebé dues hores.

Afectacions de divendres

Durant la tarda de divendres hi va haver diverses incidències viàries que van complicar el trànsit a diversos punts de la xarxa viària catalana, sobretot a l’AP-7, on un accident a Mollet del Vallès va causar restriccions de trànsit en sentit nord i això, sumat al volum de trànsit per l’operació sortida, va acabar provocant cues de fins a 21 km en aquesta via. També hi va haver retencions destacades a l’A-2 a Castellbisbal (fins a 12 km) en sentit Lleida, a causa d’un vehicle avariat que va tallar un carril, i a la C-17 a la Garriga en sentit Vic (fins a 8 km) per un camió accidentat al voral. A més, un incendi en una nau industrial va obligar a tallar la B-124 a Casteller del Vallès.


Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Juli Gendrau
 • Responsable premsa
  Verònica Pardo