Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 23 al 25 de juny

Fins a les 20 h d’avui diumenge, no s’ha registrat cap víctima mortal a les carreteres i autopistes de Catalunya
 
Entre les 15 h de divendres 23 i les 15 h de dissabte 24, van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona 471.493 vehicles
 
Fins a les 20 h, s’han mobilitzat 207.741 vehicles, un 61% dels 340.000 previstos en l’operació retorn de la festivitat de Sant Joan, que finalitzarà a les 00 h d’avui

 
El Servei Català de Trànsit informa que no s’ha registrat cap víctima mortal com a conseqüència d’un sinistre de trànsit ocorregut des de les 15.00 h del divendres 23 de juny fins a les 20.00 h d’avui diumenge 25, a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
Fins a les 20 h, s’han mobilitzat 207.741 vehicles, un 61% dels 340.000 previstos en aquesta operació retorn que finalitzarà a les 00 h d’avui.
 
Pel que fa a les incidències en aquests moments, la C-14 es troba tallada en sentit Lleida a causa d’un accident a Alcover, i està provocant 3 km de retencions. Pel que fa a la mobilitat, en aquesta tarda de diumenge d’operació retorn de la festivitat de Sant Joan cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, les principals afectacions s’han registrat:
 
AP-7: el tram més llarg ha estat de 10 km a Sant Sadurní, però també hi ha hagut retencions a Gelida i a Vilafranca, en sentit nord i a La Roca del Vallès, Sant Celoni i Maçanet de la Selva, en sentit sud.
N-340: 8 km al Vendrell, en sentit Barcelona.
C-14: 12 km entre Alcover i Montblanc en sentit Lleida.
N-240: 5 km a Montblanc en sentit Lleida.
C-31: 7 km a Santa Cristina d’Aro.
C-65: 6 km a Llagostera.
C-32: retencions a Sant Boi, Gavà, Sitges i a Vilanova i la Geltrú, en aquest cas agreujades per un vehicle avariat.
           
Algunes d’aquestes afectacions encara es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Cal destacar que per minimitzar les retencions de la tornada d’avui, s’han establert mesures especials a la C-31 a Castell-Platja d’Aro en sentit oest, a la C-65 a Cassà de la Selva en sentit Girona i a l’N-240/C-14 a La Riba, en direcció Montblanc. A més, s’ha habilitat un carril addicional en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 de Sant Celoni a la Roca del Vallès, de Santa Margarida i els Monjos a Martorell, de Martorell al Papiol, i a la B-23 del Papiol a Barcelona. També a la C-32 nord, d’Arenys de Mar a Vilassar de Mar i de Vilassar a Montgat i a la C-32 sud entre Gavà i l’Hospitalet de Llobregat. A més, el carril Bus-VAO de la C-58 també s’ha obert per a tot tipus de vehicles, excepte camions de 7,5 tones o més, per facilitar el retorn a Barcelona. Divendres 23 a la tarda i  dissabte 24 al matí també es va obrir, en aquest cas per facilitar la sortida de Barcelona.
 
Al llarg del matí d’avui diumenge s’han registrat diversos trams de retencions de retorn del cap de setmana: 5 km a la C-31 a Santa Cristina d’Aro, 6 km a la C-65 a Llagostera, 6 km a l’AP-7 a Sant Celoni en sentit sud o també 2 km a la GI-600 a Blanes, entre d’altres.
 
Dissabte
 
Des de les 15 h de divendres 23 fins a les 15 h de dissabte 24, durant l’operació sortida de la revetlla de Sant Joan, es van mobilitzar des de l’àrea metropolitana de Barcelona 471.493 vehicles, un 94,29% sobre els 500.000 previstos.
 
Durant la jornada de dissabte, es van produir diferents afectacions:
 
C-31: al matí, es va tallar a Platja d’Aro a causa d’un incendi proper a la carretera. El tall va generar 8 km de retencions en els dos sentits
C-65: 12 km a Llagostera en sentit Palamós
C-35: 6 km a Llagostera fins enllaçar amb la C-65
C-17: va patir un tall de trànsit a Montcada i Reixac en sentit sud, a causa d’un accident; es van formar 4 km de cues
AP-7: 11 km a Avinyonet del Penedès en sentit Tarragona
N-340: 3 km al Vendrell  i 2 km més a l’Arboç, en sentit Tarragona
C-14: 7 km a La Riba en sentit Reus, per un camió avariat
C-31: 5 km a Cubelles en sentit sud
 
 
Divendres
 
Tal com s’havia previst, es va registrar una operació sortida complicada arran de la mobilitat del cap de setmana de Sant Joan i dels desplaçaments per a la celebració de la revetlla. Es van produir congestions quilomètriques que van afectar principalment l’AP-7 amb 36 km entre Papiol i la Roca del Vallès en sentit nord i 19 km entre Papiol i Gelida en sentit sud.
 
La situació també va ser complicada a la C-32, amb 13 km entre Cornellà i Castelldefels i a la C-31 d’El Prat a Castelldefels, i més endavant a les costes del Garraf per un accident que va obligar a donar pas alternatiu. A la Costa Brava, les retencions màximes es van produir a la C-35 de Vidreres a Llagostera  i a la C-65 de Cassà de la Selva a Llagostera, en sentit Platja d’Aro.
 
Per sortir de Barcelona cap al Maresme, la C-31 va patir retencions de Sant Adrià a Teià, agreujades per un accident i, de retruc, la B-20 va patir aturades del Nus de la Trinitat a Montgat, en sentit Mataró. Ambdues rondes de Barcelona es van col·lapsar durant bona part de la tarda.
 
A banda, es va tallar la B-231 a Hostalets de Pierola, per un incendi en aquesta localitat. Diversos trams de retencions es van allargar fins a quarts d’onze de la nit.


Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Juli Gendrau
 • Responsable premsa
  Verònica Pardo