• Inici >
  • Salut  >
  • El conseller Comín presenta el projecte...
Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller Comín presenta el projecte del nou centre d'atenció primària Can Llong de Sabadell

  •  Les obres d’aquest CAP començaran a finals de l’any vinent i està previst que estigui enllestit el 2019 per oferir una assistència de salut de millor qualitat a prop de 23.500 persones

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha presentat aquest migdia el projecte del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Can Llong de Sabadell, que ha de ser una realitat a finals de l’any 2019 en aquesta zona del nord-est sabadellenc.
 
El nou CAP Can Llong, que tindrà una superfície construïda del nou CAP de 861 m2, serà el segon centre d’atenció primària de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Sabadell-4B, que ara atén unes 23.500 persones al CAP Can Rull com a únic espai. El futur CAP acollirà a part dels professionals de l’equip d’atenció primària que treballen al CAP Can Rull, de manera que així es disposarà de dos espais d’atenció diferents i complementaris per a atendre la població.
 
En aquest sentit, la construcció i posada en marxa del futur CAP resoldrà la necessitat d’ampliar de manera descentralitzada la infraestructura del CAP Can Rull, després que es desestimés el plantejament inicial d’ampliar-lo com a mesura per descongestionar l’atenció en aquesta ABS. Aquest model d’atenció, que afavoreix la proximitat i l’accessibilitat, ja funciona a altres àrees de Catalunya.
 
El conseller de Salut ha celebrat “dies feliços com aquest, que expliquen decisions que fan que el sistema de salut millori”. Comín, que ha assenyalat que la construcció d’aquest CAP era un tema prioritari des que va arribar al Departament de Salut, ha apuntat que la disposició d’aquest nou espai “és una solució que donarà més proximitat i qualitat assistencial”.
 
De fet, el nou CAP estarà situat a poc més d’un quilòmetre del CAP Can Rull; concretament, al número 522 de la ronda Europa, al costat de la masia de Can Llong i a prop del centre cívic de Can Llong, en un barri de construcció recent amb molts habitatges.
 
L’àrea assistencial del futur CAP estarà formada per 4 consultes de medicina general i 4 més d’infermeria de medicina general. En una àrea polivalent hi haurà 2 sales de consulta polivalents, 2 boxs d’extraccions i 1 sala de tractaments, mentre que l’àrea administrativa comptarà amb 2 despatxos per a treball social, entre d’altres.
 
L’obra per construir l’espai té un cost aproximat d’1,8 milions d’euros. La licitació del projecte es preveu per al primer trimestre de l’any vinent, la licitació de l’obra i l’inici dels treballs a finals del 2018.
 
La construcció del nou CAP Can Llong és un dels compromisos del pacte de salut a què van arribar el Departament de Salut i l’Ajuntament de Sabadell i que es va signar a finals de l’any 2016. A canvi, el consistori es va comprometre a fer una aportació patrimonial per a millorar les urgències de l’Hospital Parc Taulí. En aquest sentit, el conseller ha avançat que aquest projecte està complint el calendari previst, fins al punt que s’ha tancat en un temps rècord la redacció del projecte executiu per tal que les obres es licitin abans que acabi aquest any. D’aquesta manera, els treballs podrien començar a principis de l’any que ve i acabarien després d’uns 15 mesos d’obres. Segons Comín, el fet que aquests treballs suposin la construcció d’un nou mòdul d’urgències no afectaran el dia a dia dels espais actuals. "Per a les urgències del Parc Taulí volem una solució definitiva i estructural, no pas un pegat, i això requereix un cert temps", ha dit Comín.Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Marc Batalller