• Inici >
 • Ports  >
 • Doble escala de creuers al port de Palamós,...
Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Doble escala de creuers al port de Palamós, amb gairebé un miler de turistes

 • L’Azamara Quest i el Wind Surf fan la segona doble escala de creuers de la temporada amb 955 passatgers que impulsen el turisme estatunidenc i britànic a la Costa Brava
 • El port de Palamós rebrà, des de març fins a finals de juny, 22 escales i 17.000 turistes de creuer
Els creuers Azamara Quest i Wind Surf avui al port de Palamós.

El port de Palamós (Baix Empordà) ha rebut aquest dimarts la segona doble escala d’aquesta temporada amb els creuers de luxe Azamara Quest i Wind Surf, que han amarrat simultàniament amb moll Fèlix Ribera i porten a bord un miler de passatgers estatunidencs i britànics en la seva majoria. Des del mes de març fins aquest divendres vinent, l’activitat creuerística haurà portat a Palamós 22 escales de creuer i 17.000 passatgers. Aquest moviment de turistes ha dinamitzat l’economia, generat llocs de treball i desestacionalizant el sector turístic a la Costa Brava.
 
Azamara Quest
 
El creuer Azamara Quest ha fet aquest dimarts l’única escala que farà enguany al port de Palamós. El creuer ha arribat a les 8.00 hores del port francès de Canes i preveu salpar a les 22.00 hores cap al port d’Alcúdia. El creuer porta a bord 675 passatgers majoritàriament estatunidencs i britànics.
 
El vaixell de la naviliera nord-americana Azamara Cruises, té una eslora de 181 metres, una mànega de 25,46 metres i un registre brut de 30.277 tones.
 
Wind Surf
 
El Wind Surf ha fet la primera de les dues escales previstes per aquesta temporada, atès que tornarà a Palamós al novembre. El creuer ha arribat a les 9.00 hores del port francès de Sanary-sur-Mer i preveu salpar a les 18.00 hores amb destinació a Barcelona. El vaixell porta 280 passatgers majoritàriament nord-americans.
 
El vaixell pertany a la companyia nord-americana de luxe Windstar Cruises, que va tornar a Palamós la temporada passada després d’un temps sense fer-hi escala. El Wind surf és un veler de cinc pals que té una eslora de 187 metres, una mànega de 20 metres i un registre brut de 14.745 tones.
 
17.000 turistes de creuer fins al juny
 
Des del mes de març fins al 29 de juny, data en què el creuer Saga Pearl II tancarà les escales del mes de juny, hauran fet escala al port de Palamós 22 creuers amb 17.000 passatgers. Destaquen com a mesos forts el mes de maig, el millor de la temporada 2018 amb 11 escales, seguit pel mes de juny que, amb 8 escales, ocupa la segona posició d’aquest any.
 
La desestacionalització de l’activitat de creuers principalment durant el mes de maig i inici de juny ha suposat una major afluència de turistes de creuer en temporada baixa a la Costa Brava. Així l’activitat de creuers ajuda a moure l’economia i generar llocs de treball al territori.Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Joan Pere Gómez i Comes
 • Responsable premsa
  Montserrat Ferré