• Inici >
 • Ports  >
 • Ports de la Generalitat ha renovat un...
Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Ports de la Generalitat ha renovat un tram de passarel·la de fusta al port de l'Ametlla de Mar per millorar la zona de passeig

 • L’actuació que potencia la mobilitat dels vianants en aquesta zona ha tingut un cost de 50.000 euros
 

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha finalitzat la substitució d’un tram de la passarel·la de fusta per a vianants al port de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), amb l’objectiu de donar millor servei als ciutadans i els turistes que transiten per aquest espai. El projecte s’emmarca entre les actuacions de manteniment i millora dels ports i ha suposat una inversió de 50.000 euros i una execució d’obres de quinze dies.
 
Sobre aquesta actuació, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha dit que “l’actuació deixa el front portuari de la Cala preparat per a la temporada d’estiu i promou la mobilitat dels vianants en aquest espai”. Gómez Comes ha afegit, des de Ports “treballem per impulsar la integració del port amb la població, donem valor a un espai molt apreciat pels ciutadans i els turistes des d’on gaudeixen de l’operativa portuària i la mar”.
 
Les obres han consistit en el canvi de les peces de fusta de la passarel·la en un tram que té una longitud de 100 metres i una amplada de dos metres. Aquest tram  va des del varador i la plaça del Canó fins al Centre d’Interpretació de la Pesca. Aquesta instal·lació es va fer l’any 2004, guanyant espai al mirall d’aigua del port per fer una nova zona de passeig per als vianants que envoltés la instal·lació portuària.
 
Neteja part del fons marí
 
Ports de la Generalitat, aprofitant la substitució de la passarel·la de fusta, ha dut a terme la neteja d’una part del fons marí  en aquesta zona del port, amb l’objectiu de recuperar el calat, millorar l’accés dels vaixells que amarren a la zona i conscienciar usuaris i ciutadans en el bon ús de les instal·lacions portuàries.
 
L’actuació s’ha executat a la zona on s’ha canviat la passarel·la de fusta perquè un cop tretes les peces de fusta usades, les màquines han pogut treballar millor. La neteja del fons marí formava part de l’actuació posada en servei l’estiu passat, que ha transformat el moll de ribera en un nou pol d’activitat per potenciar els serveis nàutics i el turisme i integrar més el port amb la Cala, que va suposar una inversió de Ports de la Generalitat de 422.000 euros. Aleshores, la neteja del fons marí va quedar pendent a l’espera de començar la millora de la passarel·la de fusta.
 
 
3 de maig de 2018Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Joan Pere Gómez i Comes
 • Responsable premsa
  Montserrat Ferré