Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

A partir del dia 17 de desembre, amb motiu el número 150 de la revista

"Descobrir Catalunya" presenta l'exposició "El país de les emocions" al Palau Robert de Barcelona

La revista Descobrir Catalunya proposa fer un recorregut pel país a l’exposició “El país de les emocions. 150 números de la revista Descobrir Catalunya”, que es podrà visitar des del 17 de desembre de 2010 al 31 de març de 2011 al Palau Robert de Barcelona. L’exposició aplega més de 200 fotografies i textos d’escriptors, en un viatge visual i periodístic que submergirà els visitants, amb mirades diferents, en un territori de paisatges variats i ple de contrastos.

L’acte inaugural tindrà lloc el 16 de desembre, a les 19 hores, amb la participació del  director de la revista, Joan Morales; el conseller delegat de RBA Llibres i primer director de la revista, Oriol Castanys; el president del Grup Cultura 03, Oriol Soler; la comissària de l’exposició, Cristina Masanés, i el director general de Difusió Corporativa, Jordi Fortuny.
La revista Descobrir Catalunya va sortir al carrer el març del 1997. Era un nou concepte de publicació adreçat a un lector que valorava el turisme de proximitat, el descobriment del propi país i el plaer del viatge. Les fotografies acurades, la col·laboració d’excel·lents escriptors i periodistes i un lector sensible a noves propostes aviat van convertir-la en la revista de viatges de referència. Amb els anys, Descobrir Catalunya —avui, la revista líder del segment de geografia i viatges del nostre país i degana de les publicacions de divulgació en llengua catalana— ha recorregut de dalt a baix la rica trama geogràfica nacional, contemplant-ne les zones més oblidades i tornant a visitar les més conegudes amb una mirada nova. I sempre centrant-se en els valors culturals (paisatgístics, arquitectònics, festius, gastronòmics, naturals...) que la caracteritzen.
"El país de les emocions" proposa resseguir el trajecte de Descobrir Catalunya al llarg de 150 números, no com una cronologia estricta sinó a través del seu ideari com a publicació de viatges i turisme de proximitat, vinculada a una idea molt clara de país. Els diferents àmbits de l’exposició aborden els conceptes que articulen la publicació i la seva pràctica periodística. I així, concepte a concepte, es va desgranant la identitat de la revista en els seus inicis i en les seves transformacions al llarg de tretze anys. Tot i que no es tracta d’ una exposició exclusivament fotogràfica, la fotografia hi assumeix el protagonisme central.
L’exposició s’articula en els següents àmbits:
1. Un país fotogènic: així treballen els nostres fotògrafs.
2. Amunt i avall: el país de la mà dels millors escriptors i periodistes.
3. La construcció de la mirada: tots els secrets de la redacció.
4. Un viatge complet: reportatges que han fet escola.
5. ...per fer d’aquest país no tan petit una aventura infinita: per conèixer tots els números de la revista.
6. La comunitat catalana més gran de viatgers. Espai dedicat a la nova etapa de la revista: una marca digital com un lloc de trobada de lectors, col·laboradors i redacció.
7. Petjades humanes: la dimensió humana d’una publicació de territori i de proximitat.
La comissaria de l’exposició, Cristina Masanés, atendrà especialment els mitjans de comunicació el 16 de desembre, a les 18 hores.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Jordi del Río, director general de Difusió
 • Responsable premsa
  Tomàs Puntí