Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El vicepresident Aragonès, inaugurarà l'exposició el dijous 13 de setembre, a les 19 hores

Exposició sobre els 40 anys del diari "El Periódico" al Palau Robert

El Palau Robert acull l’exposició “40 anys de periodisme”, 120 portades i 100 fotografies en gran format que expliquen en clau periodística i d’una manera resumida quatre dècades en la història recent de Catalunya. La mostra es pot visitar del 14 de setembre al 14 d’octubre al Jardí.

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, inaugurarà l’exposició el dijous 13 de setembre, a les 19 hores. També hi assistiran el director general de Difusió, Jordi del Río; el president del Grup Zeta, Antonio Asensio,  i el director d’”El Periódico”, Enric Hernández.
L’exposició del diari “El Periódico” proposa un recorregut per quatre dècades en la història de Catalunya, començant per la Transició, tres anys després de la mort del dictador Franco, i amb el retorn del president Tarradellas, fins a les multitudinàries manifestacions en defensa de les llibertats de Catalunya o la campanya dels llaços grocs, que reclama la llibertat dels presos polítics catalans.
Els vint plafons que presenten les portades i les imatges expliquen els principals esdeveniments d’actualitat a Catalunya, Espanya i la resta del món, com és el cas del naufragi del Prestige, l’atemptat d’Hipercor, els Jocs Olímpics de Barcelona... Un munt de pàgines d’actualitat condensades en imatges i portades. Esdeveniments recents que han marcat les nostres vides i formen part de la memòria col·lectiva.
“El Periódico” ha fet la seva contribució a la normalització el català amb l’edició en llengua catalana del diari el 1997. Una iniciativa que va merèixer el suport i el reconeixement del Govern de la Generalitat, que va distingir  el 1998 el diari amb el Premi Nacional de Cultura al Foment de l’Ús de la Llengua Catalana.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Jordi del Río, director general de Difusió
 • Responsable premsa
  Tomàs Puntí