Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El dijous 5 d'abril, a les 12 hores, al Jardí del Palau Robert

El director general de Difusió inaugurarà l'exposició "Temps d'il·lusió, temps de reflexió. Festivals d'estiu de música clàssica"

Visita de premsa amb el comissari Jorge de Persia el mateix dia a les 11.15 hores

El Palau Robert dedica una exposició als festivals d’estiu de música clàssica, que aporta una visió integral d’una manifestació singular i un fenomen cultural important, més de 50 festivals repartits per tot el territori i que parlen d’una societat, d’una cultura i un temps difícil.

L’exposició “Temps d’il·lusió, temps de reflexió. Festivals d’estiu de música clàssica” l’organitza  la Generalitat i té com a comissari el crític musical Jorge de Persia, amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura. La mostra es pot visitar del 5 d’abril al 30 de juny al Jardí del Palau Robert.
El director general de Difusió, Ignasi Genovès, inaugurarà l’exposició el dijous 5 d’abril, a les 12 hores, al Jardí. També hi  assistirà el director de l’ICEC, Xavier Diaz, i el comissari de la mostra.
Des de la dècada dels 80 s’han organitzat a tot Catalunya més d’una cinquantena de festivals a diversos pobles i comarques, una iniciativa, en la majoria dels casos, de col·lectius professionals o socials locals. Una tasca que ha afavorit la creació i el desenvolupament d’escoles de música, de grups musicals i una generació de joves intèrprets. D’aquells anys arriben festivals com els del Castell de Peralada, Torroella de Montgrí, la Schubertíada a Vilabertran, el Festival Pau Casals del Vendrell o el Festival Internacional de Cambrils, que ja es troben en el mapa internacional. I els darrers anys han sorgit veus noves com el Festival de Música Antiga dels Pirineus o Nits de Clàssica, a Girona. Més de seixanta anys ens separen el primer Festival creat a S’Agaró, i seixanta del de la Porta Ferrada.
Aquesta exposició iniciarà aquest estiu un recorregut per diversos festivals, amb Peralada i Vilabertran d’inici, coincidint amb l’Any del Turisme Cultural.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Jordi del Río, director general de Difusió
 • Responsable premsa
  Tomàs Puntí