Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Puigdemont: "La nova estació d'autobusos de Girona és un exemple de com encarar els grans projectes"

Amb una inversió de 8 milions d'euros, aquesta infraestructura permetrà un volum d'1,7 milions de passatgers a l'any i 165.000 autobusos

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat, acompanyat del conseller Rull, les noves instal·lacions que entraran en funcionament dimarts
El president i la resta d'autoritats durant la visita. Autor: Rubén Moreno

 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat avui que amb la inauguració de la nova estació d‘autobusos de Girona “es culmina el que era un desig i un anhel de molta gent i de moltes administracions” i respon al “plantejament adequat d’encarar els grans projectes”.

Després de visitar les noves instal·lacions, que ocupen una superfície total de 14.000 metres quadrats i s’ubiquen a l’estació intermodal soterrada de la línia d’alta velocitat, el cap de l’Executiu ha posat en relleu la connectivitat que suposarà per a Girona aquesta nova estació, que juntament amb l’estació d’alta velocitat i la xarxa local ha dit que ha de proveir a la ciutat d’aquelles “infraestructures de mobilitat que caracteritzen tota societat moderna i avançada”. Es tracta, segons el president, d’una “estació que no està feta amb visió provinciana ni amb visió estreta de mires, sinó que ja s’ha fet pensant en aquesta Girona que ja té un protagonisme en el conjunt del país, que té un protagonisme en aquesta part d’Europa i que rep gent i que en vol  continuar rebent”, ha dit.
 
El president també ha insistit que han estat unes obres que “s’han executat de manera exemplar”, tot i el fet que es vagin tirar endavant en “moments de moltes mancances econòmiques per part del Govern de la Generalitat” i, per això, s’ha felicitat del compromís de l’Executiu per “anar a gratar tots els calaixos”, per poder invertir en “una obra absolutament necessària i que li escau a la Girona del futur”.

Puigdemont també ha tingut paraules de reconeixement per als veïns i usuaris: “aquest èxit no és de les institucions, és de la gent que ha tingut la paciència i la té encara, dels veïns i de la gent que van patir el trasllat d’una estació que ja funcionava molt bé”, ha afirmat.   Per això, ha emplaçat la ciutadania a “fer-se seva  aquesta instal·lació”, perquè “les grans infraestructures i les grans obres funcionen a partir que la gent se la fa seva”. “Aquí l’estació hi és per quedar-se, per créixer i per donar un bon servei”, ha afegit.
 
Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat que amb la construcció d’aquesta nova infraestructura “fem un pas endavant amb el maquinari del transport públic amb una estació capdavantera, moderna, avançada i que respon a una idea fonamental de fer un gran HUB modal que ens permeti interconnectar tots els modes de transport.”

Rull ha explicat que la nova estació, que entrarà en servei dimarts, representa una inversió de 8 milions d’euros, d’1,7 milions de passatgers, de 165.000 autobusos, de 20 operacions simultànies en hora punta, d’una desena d’empreses que operaran, d’una vintena de línies interurbanes, una línia estatal, 20 línies internacionals.  A més, ha afegit que en matèria de transport públic a Girona s’ha millorat la velocitat comercial del transport públic per carretera a través dels busos exprés.  També s’ha incrementat la regularitat i l’amplitud horària dels serveis amb noves expedicions amb una major oferta per a la gent i s’ha millorat la política tarifària, perquè el transport públic pugui ser més accessible per a la gent, més barat i  més competitiu. I, en aquest sentit, ha posat com a exemple les noves targetes T-10/120, que abarateixen el preu del bitllet senzill en més d’un 50%.  A això hi ha sumat el desplegament d’una xarxa ferroviària de rodalies a Girona.
 
A l’acte inaugural de la nova estació també hi han assistit l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, entre d’altres autoritats.
 
L’estació d’autobusos, a la qual s’accedeix a través de l’edifici satèl·lit de l’alta velocitat, es configura mitjançant dos àmbits: un destinat a la recepció de viatgers, amb 10 taquilles per a la venda de tiquets, una oficina d’informació, sales tècniques, zona d’espera i vending; i la zona d’andanes, amb un espai d’uns 2.600 metres quadrats destinat als usuaris i 27 andanes. Els autobusos disposaran d’un accés únic i exclusiu, mitjançat una rampa al carrer situat al costat sud de l’estació, al passeig d’Olot. Cercador

Cercador

Destaquem

Departament