Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Puigdemont: "L'esperit de diàleg sense condicions és el camí correcte per fer les coses"

El cap de l'Executiu ha lliurat aquest vespre a Madrid els XIX Premis Blanquerna a Vicente del Bosque i Nueva Economía Fórum

  • El president destaca que els premiats comparteixen “el diàleg, el respecte i la pluralitat com a factors essencials per a la convivència i la concòrdia”
El president entrega el premi a Vicente del Bosque. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta tarda des de Madrid, en l’acte de lliurament dels XIX Premis Blanquerna, que “l’esperit de diàleg sense cap tipus de condicions és el camí correcte per fer les coses”.
 
El cap del Govern ha defensat que “és del tot imprescindible treballar per a una millor entesa i diàleg entre les societats catalana i espanyola” i ha subratllat que, per aconseguir-ho, calen persones que acceptin que per conèixer l’altre “no s’ha de renunciar a les pròpies idees ni a les conviccions”. “Simplement, s’ha de tenir actitud democràtica i estar disposat a permetre que l’altre pugui expressar lliurement idees, especialment aquelles que seran contràries a les teves”, ha apuntat.
 
El Premi Blanquerna, que atorga la Generalitat de Catalunya a través de la Delegació del Govern a Madrid, ha distingit aquest any a l’entrenador Vicente del Bosque i a l’organització Nueva Economía Fórum. El guardó reconeix la tasca d'aquelles persones o entitats que s'han distingit per contribuir, en l'àmbit de la seva activitat, al desenvolupament, promoció, coneixement o projecció de Catalunya i a una millor entesa i diàleg entre les societats catalana i espanyola.
 
Després de lliurar les distincions, Carles Puigdemont ha remarcat que tant Vicente del Bosque com Nueva Economía Fórum “enarboren la bandera de la tolerància i del diàleg, de la paraula com a element clau per a una bona entesa” i, per aquest motiu, ha agraït que el jurat hagi premiat dues trajectòries que “comparteixen el diàleg, el respecte i la pluralitat com una forma d’entendre la vida i com a factors essencials per a la convivència i la concòrdia”.
 
“El premi és un reconeixement que Catalunya fa a una persona i una entitat que juguen net, que pregonen el fair play i la sana rivalitat”, ha dit el president de la Generalitat, que ha afegit que els guardonats destaquen per “dir i fer el que pensen de forma educada, discreta i sobretot respectuosa amb tot el món i amb totes les opcions”. “Necessitem que hi hagi més Vicentes Del Bosque i més Noves Economies Fòrum, persones tolerants i respectuoses que accepten la diferència com a valor positiu i enriquidor i que fan de la paraula conversa i diàleg el millor remei per solucionar els problemes de la gent”, ha reblat.
 
També han participat en l’acte la consellera de la Presidència i presidenta del jurat dels Premis Blanquerna, Neus Munté, i el delegat del Govern de la Generalitat a Madrid i vicepresident del jurat, Ferran Mascarell, qui ha llegit el decret de concessió del guardó i ha fet la glosa dels premiats.
 

XIX Premis Blanquerna
En aquesta edició del guardó, creat el 1993, s’han establert dues categories: el Premi Blanquerna a una personalitat i el Premi Blanquerna a una institució, empresa o entitat.
 
L’exfutbolista i entrenador de futbol Vicente del Bosque (Salamanca, 1950) ha estat distingit “per la seva predisposició a posicionaments públics sempre favorables al diàleg i a la concòrdia”. De la seva banda, Nueva Economía Fórum, una organització privada de debat presidida per José Luis Rodríguez, ha estat reconeguda “per la seva disposició a donar veu a la pluralitat d’opinions i mirades sobre la realitat política espanyola i catalana”.
 
El jurat dels XIX Premis Blanquerna està presidit per la consellera de la Presidència, Neus Munté, mentre que el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, n’és el vicepresident. Els vocals són: el president d’Endemol Espanya, Jordi Bosch; la periodista Anna Bosch; l’exambaixador Carles Casajuana; el periodista Iñaki Gabilondo; el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Miquel Gamisans; el president del Círculo de Bellas Artes, Juan Miguel Hernández León; el secretari general de la Presidència, Joaquim Nin; l’actriu Vicky Peña; l’exsecretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Jordi Vilajoana; la presidenta d’Atrevia, Núria Vilanova, i el secretari del jurat i secretari tècnic de la Delegació del Govern a Madrid, Gabriel Planella.Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Titular
    Quim Torra i Pla