Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president Puigdemont anuncia que se sotmetrà a la qüestió de confiança el pròxim 28 de setembre

  • El cap de l’Executiu ha dit davant del ple del Parlament que espera comptar amb el suport de la cambra “per culminar el procés que els ciutadans ens van encarregar el 27S i portar el país a les portes de la independència”
  • Carles Puigdemont ha destacat que en els set mesos que fa que és president s’ha sotmès a 15 sessions de control, mentre que Mariano Rajoy, en 8 mesos com a president en funcions, no ha comparegut mai
El president Puigdemont, en un moment de la sessió de control (Autor: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha ratificat avui davant del ple del Parlament la seva voluntat de sotmetre’s a una qüestió de confiança i ha anunciat que ho farà el pròxim 28 de setembre. “Aquesta és la data que pertoca per poder tenir un debat serè i deslligat d’altres consideracions i poder obtenir del Parlament la confiança que espero que m’atorgui per poder culminar el procés que els ciutadans ens van encarregar el 27S”, ha explicat.
 
Durant la sessió de control que ha tingut lloc aquest matí, el cap de l’Executiu ha remarcat que els motius que el van portar a presentar la qüestió de confiança “romanen intactes i, per tant,  no només la mantinc sinó que crec que queda perfectament justificada per una qüestió de coratge polític”. Un coratge, ha afegit, “de fons democràtic”, perquè “quan un Govern perd la majoria parlamentària amb una llei tan important com la dels pressupostos, el que ha de fer és afrontar-ho i entendre que aquest problema s’ha de resoldre políticament i amb l’alçada i la transcendència que té el problema”.
 
“La qüestió de confiança permetrà comprovar si el Parlament ratifica o retira el suport indispensable perquè aquest Govern compleixi el seu encàrrec, que és portar el país a les portes de la independència”, ha remarcat Puigdemont, qui ha fet notar que “per fer-ho necessita unes eines, lleis, pressupostos i estabilitat parlamentària”.
 
“Respectar la decisió dels ciutadans”
Un altre dels temes tractats durant la sessió de control ha estat la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent. En aquest sentit, el president de la Generalitat, en resposta al grup del PP, ha dit que “un Parlament elegit democràticament ha de poder prendre decisions amb un debat parlamentari serè, de manera absolutament lliure, democràtica i d’acord amb el mandat dels ciutadans”. Per aquest motiu, i en resposta al grup de Ciutadans, ha subratllat que el fet que un Parlament pugui aprovar unes conclusions d’una comissió d’estudi “no és cap anormalitat democràtica, sinó que és perfectament normal”. El president ha insistit a demanar que “allò que els ciutadans democràticament, lliurement, pacíficament decideixin sigui respectat”.
 
15 sessions de control davant de zero del president Rajoy
En un altre moment del ple, i en resposta al grup parlamentari popular, Carles Puigdemont ha recordat que en els set mesos que fa que és president s’ha sotmès a 15 sessions de control i dos plens específics, mentre que Mariano Rajoy, en els vuit mesos que porta com a president en funcions, “s’ha sotmès a zero” compareixences parlamentàries.
 
El president Puigdemont també ha contraposat que al Govern de la Generalitat “es prenen decisions amb tota transparència i explicació”, mentre que en el cas de l’Estat “encara no hi ha no només govern sinó que continua de ministre algú que sí que ens hauria d’escandalitzar per haver intentat confondre clarament els poders, barrejant i manipulant l’ús de la judicatura en benefici polític i perseguint la gent que pensa de manera diferent”.
 
Agenda social
En diferents moments del ple, el cap de l’Executiu ha recordat que el full de ruta del Govern va lligat a l’agenda social i ha posat en relleu que aquesta mateixa setmana el Govern ha signat el Tercer Pla de Suport al Tercer Sector Social, ha presentat el Pla de Salut 2016-2020, i ha hagut de fer front als problemes de mobilitat derivats del mal funcionament dels trens de Renfe. “Quan parlem de per què necessitem un estat independent és per coses tan trivials, però tan importants com garantir la mobilitat de les persones d’aquest país”, ha reblat.Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Titular
    Quim Torra i Pla
  • Responsable comunicació
    Anna Figuera