Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Director de Relacions Internacionals viatja a Sud-amèrica per assistir a la Trobada de Comunitats Catalanes del Con Sud

Coincidint amb la celebració del 150è aniversari de l'Associació Catalana de Socors Mutus "Montepío de Montserrat"

El director de Relacions Internacional, Àngel Cortadelles, inicia avui un viatge a Sud-amèrica amb motiu de la celebració de la Trobada de Comunitats Catalanes del Con Sud que se celebra a Santiago de Xile. Abans, visitarà Buenos Aires on assistirà a la celebració del 150 aniversari de l'Associació Catalana de Socors Mutus "Montepío de Montserrat".

Àngel Cortadelles iniciarà el seu viatge a Argentina, avui dimarts, on visitarà la seu del Casal Catalunya de Buenos Aires i es reunirà amb els representants de les comunitats Catalanes de Rosario, Paraná, La Plata i  Mendoza. A les 19.00 hores (hora Argentina) assistirà a la celebració del 150 Aniversari del Montepío de Montserrat".

Els dia 25 a la ciutat de Santiago de Xile, el director general inaugurarà la  Trobada de Comunitats catalanes del Con Sud d'Amèrica, que comptarà amb la presència, l'endemà, dia 26, del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach. La Trobada té un programa d'activitats culturals paral.leles a la ciutat on destaca l'actuació del grup de rock català Lax'n Busto, dissabte a la nit.

Aquestes trobades van néixer per iniciativa dels mateixos centres l'any 1989, amb l'objectiu d'esdevenir un punt de trobada que fes possible que el col.lectiu de les comunitats catalanes que comprèn tota la zona geogràfica del sud del continent americà tingués l'oportunitat d'intercanviar experiències i debatre el futur de manera conjunta.


150 anys d'història
Associació Catalana Montepío de Montserrat,  l'entitat catalana més antiga de l'Argentina i la segona més antiga de la Catalunya exterior,  va ser creada l'any 1857. Neix com una associació d'assistència amb la finalitat de donar ajuda sanitària (per malaltia o vellesa) catalans i baleras residents a Buenos Aires. L'Associació del Montepío també es va significar per la seva tasca en la preservació de la cultura i la llengua catalanes.  Al llarg del segle XX es va consolidar  la cobertura assistencial i sanitària fins a arribar a un nivell força elevat de prestacions cap a la dècada dels cinquanta i seixanta, en la que els socis gaudien de protecció gairebé integral.


Cercador

Cercador

Destaquem