Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Grup de Lingüística Occitana (GLO) es reuneix a la Delegació del Govern a París

El grup és un òrgan assessor de la Secretaria de Política Lingüística que té per objectiu resoldre les qüestions tècniques per ajudar a l'ús social de l'occità d'acord amb l'estatus d'oficialitat de l

Aquest dissabte la Delegació del Govern a París acollirà una reunió del Grup de Lingüística occitana (GLO). A la reunió hi seran presents el Delegat del Govern a França, Apel·les Carod; el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, un representant de l’IEC, per determinar, el Director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Busqueta, el President de l’Institut d’Estudis Aranesos, Jèp de Montoya
 
El GLO és un grup creat per decisió de la Secretaria de Política Lingüística que té per objectiu resoldre les qüestions tècniques per ajudar a l’ús social de l’occità, i en particular dins l’encaix de l’estatus d’oficialitat de l’occità a Catalunya. Així doncs, el GLO assessorarà la Secretaria de Politica Lingüistica pel que fa al model de llengua general des d’una perspectiva de la unitat de la llengua occitana.
 
El GLO està format per lingüistes dels diversos territoris occitans: Dario Anghilante; Claudi Balaguer; Felip Carbona; Aitor Carrera; Jean Claude Forêt; Jèp de Montoya; Rosella Pellerino; Patrici Pojada; Maurici Romieu; Patric Sauzet; Miquèu Segalàs; Domergue Sumien; Jacme Taupiac: Alan Viaut; i Manel Zabala. Algunes d’aquestes persones havien format part de la comissió lingüística que va contribuir a definir el model de llengua del traductor occità-català desenvolupat per la Generalitat.
 
En aquesta primera reunió es tractaran qüestions organitzatives del grup, desenvolupament de proves de nivell dels cursos d’occità a Catalunya, vocabulari sobre noves tecnologies, i també es farà la valoració d’un mètode de pronunciació.
 
Eth Grop de Lingüistica Occitana (GLO) s'amasse ena Delegacion deth Govèrn en París

Eth grop ei un organ assessor dera Secretaria de Politica Lingüistica qu'a per objectiu resòlver es ahèrs tecnics entà ajudar ar usatge sociau der occitan d’acòrd damb er estatus d’oficialitat der occitan en Catalonha
 
Aguest dissabte era Delegacion deth Govèrn en París acuelherà ua reünion deth Grop de Lingüistica occitana (GLO). Ena reünion i seràn presentes eth Delegat deth Govèrn en França, Apel·les Carod; eth secretari de Politica Lingüistica, Bernat Joan, un representant der IEC, per determinar, eth Director der Institut d’Estudis ilerdencs, Joan Busqueta, eth President der Institut d’Estudis Aranesi, Jèp de Montoya
 
Eth GLO ei un grop creat per decision dera Secretaria de Politica Lingüistica qu'a per objectiu resòlver es ahèrs tecnics entà ajudar ar usatge sociau der occitan, e en particular laguens er assemblatge der estatus d’oficialitat der occitan en Catalonha. Atau donques, eth GLO aconselharà ara Secretaria de Politica Lingüistica per çò que hèr ath modèl de lengua generau des d’ua perspectiva dera unitat dera lengua occitana.
 
Eth GLO ei format per lingüistes des diuèrsi territòris occitans: Dario Anghilante; Claudi Balaguer; Felip Carbona; Aitor Carrèra; Jean Claude Forêt; Jèp de Montoya; Rosella Pellerino; Patrici Pojada; Maurici Romieu; Patric Sauzet; Miquèu Segalàs; Domergue Sumien; Jacme Taupiac: Alan Viaut; e Manel Zabala. Bèra ua d’aguestes persones auie format part dera comission lingüistica que contribuïc a definir eth modèl de lengua der arrevirador occitan-catalan desvolopat pera Generalitat.
 
En aguesta prumèra reünion se tractaràn ahèrs organizatives deth grop, desvolopament de pròves de nivèu des corsi d’occitan en Catalonha, vocabulari sus naues tecnologies, e tanben se harà era avaloracion d’un metòde de prononciacion.
 
 
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem