Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president fa una defensa dels valors del treball i l'esforç, durant el lliurament de Medalles i Plaques President Macià

  • Assenyala que amb la crisi aquest valors s’han tornat a situar al capdavant
  • Diu que venim d’uns anys en els quals treball i esforç semblaven posats en dubte perquè la globalització podia fer pensar que havia començat l’era del guany immediat i fàcil
  • Apel·la a la confiança en el país i la seva gent per sortir més aviat de les dificultats econòmiques
  • El president ha lliurat avui la medalla President Macià a 22 persones i la placa President Macià a 7 empreses o entitats
                                                                 
El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha aprofitat avui l’acte de lliurament de Medalles i Plaques President Macià, celebrat a la Llotja de Mar de Barcelona, per fer una encesa defensa del valors com el treball, l’esforç, l’excel·lència, el risc i el compromís. Uns valors –ha dit- que els guardonats amb aquesta distinció representen amb escreix i que han marcat la seva trajectòria.
El president Montilla ha assenyalat que “venim d’uns anys en els que aquests valors semblaven posats en dubte” ja que “hem viscut condicionats, sovint, per una espècie de miratge que podia fer pensar que el món globalitzat havia entrat a l’era del guany immediat i fàcil”. Una percepció que, al seu parer, ha canviat de manera sobtada al llarg d’aquest any, arrel de la “crisi financera primer i la frenada del creixement econòmic després”.   
 “Avui més que mai, la necessitat de millorar la nostra capacitació científica, acadèmica, empresarial o professional; l’exigència i el rigor, i un cert gust per la feina ben feta s’han de situar novament on sempre havien estat: al capdavant dels nostres objectius”, ha reblat.
 
Primera crisi global
El cap de l’Executiu ha centrat part del seu discurs en parlar de les conseqüències de la crisi. I ha recordat que aquest període “presenta incògnites perquè és la primera crisi global a la que ens enfrontem tots plegats”.
En aquest sentit, el president ha assenyalat que“és cert que hi ha empreses que tenen problemes. Que hi ha i hi haurà famílies amb dificultats. Persones que perden o perdran la seva feina per raons absolutament alienes al seu esforç i treball, però precisament en temps d’incerteses –ha afegit- ens cal confiar en les nostres fortaleses”.
El cap del Govern ha afirmat que ens cal recuperar la confiança en el país i en la seva gent, perquè “només des d’aquesta confiança serem capaços de superar la crisi i, alhora, fer créixer la solidaritat necessària per assumir els sacrificis que ens exigirà”.
En qualsevol cas, ha remarcat que Catalunya està més ben preparada que d’altres països o que d’altres ocasions per superar aquestes dificultats econòmiques.
El president ha concedit avui la medalla al treball President Macià 2008 a 22 persones i la placa al treball President Macià 2008 a 7 empreses, entitats i organismes amb seu a Catalunya. Les plaques i medalles al treball President Macià volen recompensar tant a treballadors i treballadores com a empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana.
 
Nota: Aquells mitjans que necessitin fotografies de l’acte podran descarregar-les, a partir de dues hores després d’acabar l’acte, a la següent pàgina web: http://www.gencat.cat/especial/medalles_maciaCercador

Cercador

Destaquem