Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Secretaria General de l'Esport impulsa l'Enciclopèdia de l'Esport Català

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira ha presidit avui la signatura del protocol de col·laboració entre la Secretaria General de l’Esport i Enciclopèdia Catalana per a la creació de l’Enciclopèdia de l’Esport Català com un instrument per difondre la realitat del fenomen esportiu a Catalunya, així com les entitats i persones que han estat claus en la història de l’esport català. L’han acompanyat la secretària general de l'Esport, Anna Pruna; el president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, Agustí Montal, i el director editorial d’Enciclopèdia Catalana, Jesús Giralt.
 
 
La Secretaria General de l’Esport ha impulsat la creació de l’Enciclopèdia de l’Esport Català perquè esdevingui una eina documental de present i de futur, que doni a conèixer la realitat de l’esport català com un fenomen molt lligat a la societat catalana des dels seus orígens fins a l’actualitat i la seva projecció futura.
 
L’obra, que constarà de 10 volums i serà dirigida per Carles Santacana, també pretén oferir una visió global del fenomen esportiu al nostre país a través d’un tractament documental exhaustiu que integri la diversitat de fonts existents, i reunirà, per primera vegada, totes les manifestacions de l’esport català, abastant el conjunt dels territoris de parla catalana i incloent-hi esportistes, clubs, institucions i les competicions més rellevants que han forjat la història de l’esport a Catalunya.
 
Està previst que el primer volum estigui enllestit abans d’un any, mentre que la totalitat de l’Enciclopèdia estarà acabada durant l’any 2014.
 
Amb l’edició de l’Enciclopèdia de l’Esport Català, la Secretaria General de l’Esport referma el seu objectiu de reconèixer el paper de l’esport català -en la vessant competitiva però també social i econòmica- com a motor de canvi en la societat actual, i de potenciar, al mateix temps, la qualitat de les organitzacions esportives catalanes.
 
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem