Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El DPTOP licita les obres de la torre de control de l'aeroport de Lleida-Alguaire

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui l'anunci pel qual el DPTOP obre la licitació de les obres de la torre de control de l'aeroport de Lleida-Alguaire, per un valor proper als 6 MEUR. La torre, element bàsic per al funcionament del nou aeroport que ja està en construcció, tindrà 41 metres d'alçada i serà una obra singular i integrada amb la primera terminal i la resta d'edificis annexos. Les obres d'aquesta torre començaran l'abril vinent i s'executaran paral·lelament a la resta de l'obra, que s'enllestirà a finals d'any.

El DOGC publica avui l’anunci de licitació de les obres de la torre de control de l’aeroport, ja en construcció, de Lleida – Alguaire, per un import de 5,97 MEUR, després que el Govern en va aprovar el projecte el 22 de gener passat. La torre, element bàsic per al funcionament de la infraestructura aeroportuària, serà una obra singular, integrada de manera harmònica amb la primera terminal i la resta d’edificis annexos. Es preveu que les obres de la torre puguin començar l’abril vinent i es duran a terme en paral·lel amb la resta de l’obra, per tal de completar-la a finals d’any.

Edifici funcional i integrat
 
La torre de control del futur aeroport de Lleida – Alguaire ha estat dissenyada per l’equip b720 Arquitectos que dirigeix Fermín Vázquez, com una obra singular més enllà de la seva pròpia estructura que integra arquitectònicament els projectes de la terminal i els edificis annexos de l’aeroport. Es tracta d’un edifici concebut per complir la funcionalitat aeronàutica exigida, amb una arquitectura emblemàtica que alhora aconsegueix integrar-se al seu entorn aeronàutic, territorial i paisatgístic.

L’edifici tindrà 41 metres d’alçada, format per dos volums principals: la torre, que acull les funcions específiques de control aeronàutic i serveis immediats, i la base, que acull tot el programa de suport administratiu, tècnic i de magatzematge. La base i la torre estaran unides per la corba que fa la mateixa coberta de la planta baixa i que es converteix en la façana de la torre. Aquesta coberta es perllonga per tal de fondre en la mateixa estructura i de manera harmoniosa l’edifici social, que acollirà inicialment la primera terminal, i els edificis tècnics.

La unitat visual de l’edifici també s’assolirà amb la cobertura la façana amb una xapa metàl·lica de tons verds, ocres i grocs que contribuirà a la seva integració amb el paisatge del pla de Lleida. La coberta tindrà una capa vegetal que actuarà com a barrera tèrmica, combinada amb franges de fusta i xapa. Torre i base tindran una superfície total d’uns 3.724 m2
  • La torre s’alça sobre la base amb una estructura rectangular de 8 m x 21 m que es divideix en 9 plantes. Les sis primeres plantes configuren el nucli de circulació i a les setena, vuitena i novena s’hi preveuen usos administratius i tècnics, com oficines, sales de reunions i sales de radioenllaços, balises i equipaments, entre d’altres. Corona l’edifici el volum del fanal, un octàgon de 4,5 metres de costat i 4,7 d’alçada.
  • La base de la torre és un volum de 22 x 28 m i 4,4 m d’alçada.  La planta baixa acollirà el vestíbul d’accés, diverses oficines administratives, sales de reunions i magatzems. A aquesta base s’uniran la primera terminal i la resta d’edificis annexes.
 Aeroport en marxa

Les obres de l’aeroport Lleida -Alguaire, el primer que construeix el Govern de la Generalitat, estan en execució des de l’estiu passat. La primera fase dels treballs correspon a la construcció del camp de vol, amb una pista de 2.500 metres, i l’àrea d’estacionament d’avions i vehicles. Aquestes actuacions comporten una inversió de 29,4 MEUR.  

Recentment, s’han adjudicat la segona fase de les obres que, amb elements com una primera terminal, el centre d’emissions o el sistema de senyalització lumínica, dotarà l’aeroport de les infraestructures necessàries perquè pugui estar finalitzat a finals d’aquest any.Aquesta fase, que s’executarà paral·lelament a la primera ja en marxa, compta amb un pressupost de 21,5 MEUR.

La torre de control, que ara es licita, s’integrarà a la terminal ja adjudicada amb una pell conjunta i servirà perquè l’aeroport pugui funcionar amb totes les garanties. La construcció d’aquesta estructura es durà a terme en paral·lel a la resta de l’obra.

Finalment, l’empresa concessionària serà l’encarregada de complementar les infraestructures necessàries per tal de donar un fort impuls a l’aeroport i fer-lo funcionar a ple rendiment.

Així, es preveu que la construcció de l’aeroport de Lleida – Alguaire signifiqui una inversió pública d’uns 56 MEUR i de fins a 30 MEUR més d’inversió privada en els primers anys.  


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem