Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El DAR convoca el Premi Josep Llovet i Mont-ros corresponent a 2009 per a estudis sobre el sector agroalimentari i el món rural

El conseller Llena i el director general de Planificació i Relacions Agràries, Antoni Diaz, amb les guanyadores de l'última edició

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha convocat el Premi Josep Llovet i Mont-ros, corresponent a l’any 2009, per a treballs d’anàlisi econòmica i prospectiva sobre el sector agroalimentari i el món rural, segons va publicar el passat divendres el Diari Oficial de la Generalitat de catalunya (DOGC).
 
L’objectiu d’aquest premi, que aquest any celebra la seva tercera edició, és fomentar els estudis agroalimentaris i rurals a fi d’obtenir informació que aporti alternatives de millora i oportunitats de futur, i promoure de manera específica entre els estudiants els treballs sobre economia agrària. Després de l’èxit de les dues primeres edicions del guardó, s’ha considerat oportú convocar-lo per tercera vegada per tal de consolidar-lo com a eina de coneixement per a la presa de decisions.
 
Els temes dels treballs poden versar sobre agricultura, ramaderia, sector agroalimentari o món rural. Aquests  treballs han de permetre aprofundir els temes des del punt de vista tècnic. L’objecte de l’estudi ha de ser d’interès per al sector agroalimentari català, especialment pel que fa a la seva aplicació a la realitat catalana.
 
S’estableixen dues modalitats de premi. La primera, dotada amb dos premis de 6.000 euros i 3.000 euros, està destinada a qualsevol persona física. La segona, dotada amb dos premis de 1.600 euros i de 1.400 euros, està reservada per a persones de menys de 25 anys.
 
El termini de presentació d’originals finalitzarà el proper dia 30 de juny de 2009. Els originals s’han d’entregar a qualsevol de les oficines comarcals, serveis territorials o seu de Lleida o Barcelona del DAR.
 
La denominació del premi constitueix un homenatge a Josep Llovet i Mont-ros (1907-1996), que per la seva trajectòria va saber compatibilitzar la tasca docent com a professor d’economia agrícola, investigador i difusor de les noves tecnologies amb la seva aplicació pràctica al món rural, treballant com a agricultor en la seva pròpia finca.
 
Fill de pagesos, Llovet va desenvolupar la seva professió com a professor d’economia agrària a Barcelona. Preveient canvis en la marxa de l’agricultura, s’interessà per fomentar el coneixement del sector per tal de reduir les diferències de l’agricultura catalana respecte de l’europea. En aquest sentit, va emprendre un seguit d’accions de cara a fomentar l’estudi i l’intercanvi amb altres escoles estrangeres, alhora que impulsà noves aplicacions informàtiques per a la gestió comptable agrícola. Fruit d’aquesta trajectòria, se li va concedir la Creu de Sant Jordi l’any 1983.
 
En l’edició 2008 van rebre el guardó les professores universitàries Maria Victòria Soldevila i Anna Sabata en la primera modalitat del premi, ja que l’apartat per a menors de 25 anys va quedar desert. Soldevila va presentar el treball “Les repercussions de la Directiva Nitrats sobre la filière (cadena alimentària) a Catalunya”, mentre que Sabata va participar amb el treball “Una proposta d’un model de costos adaptat a les explotacions porcines”.
 
3 de març de 2009


Cercador

Cercador

Destaquem