Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El DPTOP posa en servei la variant de l'L-200 a Miralcamp

El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, acompanyat de l'alcalde de Miralcamp, Melcior Claramunt, ha posat avui en servei la nova variant de la carretera L-200 a Miralcamp, que ha comptat amb una inversió de 2,47 MEUR. La nova via, d'1,7 quilòmetres de longitud, permet evitar que els vehicles de pas travessin el nucli urbà i, així, significa una millora en la mobilitat i en la seguretat del trànsit. Manel Nadal ha visitat també, juntament amb l'alcalde d'Alcanó, Sebastià Ricart, el nou enllaç de la C-12 amb aquesta població, que es va posar en servei el mes passat.

Nova variant en servei
 
El DPTOP ha posat avui en servei la nova variant de l’L-200 a Miralcamp, que permet evitar la circulació dels vehicles de pas per la travessera urbana i, d’aquesta manera, millorar en aquest àmbit tant la fluïdesa com la seguretat del trànsit. Les obres, que van començar el passat mes d’octubre, han significat una inversió de 2,47 MEUR.
 
La variant de Miralcamp té 1,7 quilòmetres de longitud; s’inicia a l’L-200 al sud de Miralcamp, se’n separa cap a l’est i finalitza enllaçant novament amb l’L-200 al nord del nucli urbà. La carretera té dos carrils de circulació de 3,50 metres d’amplada cadascun i vorals d’1 metre.
 
Les connexions inicial i final amb l’L-200 es resolen mitjançant dues rotondes a nivell. Les obres que ara finalitzen han inclòs la construcció de la rotonda final, de 50 metres de diàmetre exterior. La rotonda inicial va ser construïda pel DPTOP l’any passat.
 
Els treballs també han inclòs la construcció d’una rotonda a la intersecció amb el camí de Vilanova de Bellpuig de dimensions similars a les abans esmentades.
 
Les obres s’han completat amb els elements per a facilitar el drenatge de la carretera, la senyalització vertical i horitzontal i la col·locació de barreres de seguretat.
 
 
En el Pla d’Infraestructures del Transport de Catalunya, la Generalitat ha inclòs la carretera L-200 (Mollerussa – Miralcamp – les Borges Blanques), fins llavors adscrita a la xarxa comarcal, a la xarxa bàsica de carreteres, amb l’objectiu de potenciar aquesta via de comunicació
 
En aquest sentit, el DPTOP té en fase de redacció els estudis per a la prolongació de la variant de Miralcamp que ara entra en servei cap a Mollerussa i Fondarella, fins arribar a l’A-2.
 
Nou enllaç d’Alcanó
 
El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal,  ha visitat també el nou enllaç de la C-12 a Alcanó. Aquesta actuació ha consistit en la remodelació de la connexió entre la C-12 i l’L-700 mitjançant la construcció d’un enllaç a diferent nivell que permet millorar l’accés cap a Alcanó així com la seguretat del trànsit en aquest punt de la xarxa viària. L’enllaç, que ha comportat una inversió de 3,9 MEUR, es va posar en servei el passat mes de juny.
 
El DPTOP ha completat les obres del nou enllaç de la C-12 a Alcanó, que des del mes passat permet millorar l’accés cap a aquesta població. El  nou enllaç, a diferent nivell, substitueix l’anterior rotonda a nivell partida en la confluència entre la C-12 i l’L-700 (via d’accés cap a Alcanó) i permet evitar els girs a l’esquerra en la incorporació a la C-12 en un tram que registra un volum de trànsit significatiu. Així, aquesta actuació representa una millora tant en la seguretat com en la fluïdesa del trànsit.
 
 
El nou enllaç està format pels elements següents:
 
  • Una rotonda fora del tronc de la C-12, al seu costat oest, de 45,5 metres de diàmetre exterior. La calçada anular té 8 metres d’amplada.
  • Quatre ramals per als moviments d’incorporació i sortida en els dos sentits de la circulació –dos ramals des de i cap a l’L-700 i dos més des de i cap a la nova rotonda. Aquests ramals tenen longituds que oscil·len entre els 168 i els 416 metres i estan formats per una calçada amb un carril de 4 metres i vorals d’1,5 metres a la dreta i 1 metre a l’esquerra.
  • Un pas inferior des de l’L-700 per sota de la C-12, fins a la nova rotonda. Té 15,4 metres de longitud, 11 metres d’amplada i un gàlib de 5,3 metres. Està format per dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada i vorals d’1,5 metres. Cercador

Cercador

Destaquem