Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president demana "exigència màxima" als Mossos alhora que els expressa "tot el suport"


  • “No podem permetre que la seguretat no arribi a tota la societat, i a tot el territori, que es posi en qüestió aquesta garantia, que és la clau per a la cohesió”, diu en la inauguració del Complex Central de la policia catalana
El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat aquest matí que el nou centre Egara, que acull el Complex Central dels Mossos d’Esquadra, concentra “els equipaments i serveis necessaris per coordinar l’actuació de la nostra policia perquè la societat catalana se senti més segura i estigui més ben protegida”.
 
I en tant que els Mossos “són l’element principal de la política de seguretat de Catalunya”, el cap del Govern els demana “màxima exigència” en la seva tasca, alhora que els ha expressat “tot el suport”. La policia catalana, ha dit, ha de sentir “l’exigència i el suport incondicional dels seus comandaments i responsables polítics com un estímul per fer la seva feina ben feta, com un impuls per desplegar la seva vocació, per lliurar-se amb responsabilitat i respecte al servei dels ciutadans del nostre país”.
 
El nou Complex Central dels Mossos esdevé “la clau de volta que ha de garantir la coordinació i efectivitat de la nostra policia” i suposa “un pas qualitatiu en la garantia del dret a la seguretat”. I en aquest línia, el president ha afegit: “No podem permetre que la seguretat no arribi a tota la societat, i a tot el territori; no podem permetre que es posi en qüestió aquesta garantia, que és la clau per a la cohesió”.
 
És més, ha avisat, “aquest és un risc que no podem córrer, perquè sense seguretat no hi ha llibertat, no hi ha democràcia, ni cohesió, ni equitat, ni convivència”.
 
2.000 especialistes
 
El complex Egara dels Mossos, compost per cinc edificis, compta amb un heliport; laboratoris de balística, de proves d’ADN, de documentoscòpia i dactiloscòpia; piscina d’entrenament; gimnàs; galeria de tir; aules de formació i pràctiques; zones d’entrenament interiors i exteriors; un edifici destinat a la unitat canina; la seu central de la unitat subaquàtica, de subsòl, de muntanya, dels Tedax o de la Brigada Mòbil, entre d’altres. Ocupa més de 84.000m2, als termes municipals de Sabadell i Terrassa, i hi treballen gairebé 2.000 professionals especialitzats, i suposa un nou pas en la modernització del cos dels Mossos, un cop acabat el desplegament territorial.
 
En el Complex Central hi ha les unitats que proporcionen servei a la totalitat del territori de Catalunya i s’hi troben la Comissaria General d’Investigació Criminal, la Comissaria General de Recursos Operatius i la Comissaria General Territorial.Cercador

Cercador

Destaquem