Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Medi Ambient i Habitatge cololabora en les tasques d'extinció i investigació dels incendis que afecten Galícia

Un comboi format per dotze vehicles i una vintena de membres del Cos d'Agents Rurals, del Servei de Prevenció d'Incendis i d'Agrupacions de Defensa Forestal surt demà a les 7 del matí cap a Galícia

Aquest comboi no suposa cap disminució dels efectius que el Departament té destinats a les zones de més risc

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, sensible a la situació que està vivint aquests dies Galícia com a conseqüència de l’onada d’incendis, ha posat a disposició de la Xunta de Galícia un comboi especialitzat en extinció d’incendis i investigació de les causes.

A través de la Direcció General de Medi Natural, el departament ha decidit enviar a Galícia un comboi d’ajuda format per 12 vehicles i 18 membres de diferents àrees del departament. En concret, són cinc vehicles del Cos d’Agents Rurals amb 10 agents que porten equips específics per extinció i investigació d’incendis així com emissores per coordinar i millorar les comunicacions en aquelles zones en què no hi ha cobertura o aquesta és deficient; un camió del Servei de Prevenció d’Incendis i dos tot terreny d’extinció (pick-up) amb quatre persones; i quatre membres de dues Agrupacions de Defensa Forestal amb quatre pick-up més. Totes aquestes persones s’han presentat de forma voluntària per formar part del comboi.

El comboi d’ajuda sortirà demà, a les 7 del matí, de l’estació de servei de l’autopista AP2 a Fraga (Aragó) en direcció a Galícia conjuntament amb els efectius que també envia la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil. Al capdavant del comboi d’ajuda hi ha el sots-inspector del Cos d’Agents Rurals de Barcelona i un cap regional de Bombers.

La previsió és que l’equip es quedi a Galícia fins al pròxim dijous dia 17 d’agost.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha posat a disposició de la Xunta de Galícia aquest comboi tan bon punt s’han controlat els incendis de l’Empordà i s’ha estabilitzat la situació de risc d’incendi a Catalunya.

La marxa d’aquest comboi cap a Galícia no suposa cap disminució dels efectius que treballen diàriament sobre el territori en les zones amb més risc. 


Cercador

Cercador

Destaquem