Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El DPTOP impulsa la millora de la B-431 entre Prats de Lluçanès i Avinyó

El Departament de Política Territorial ha iniciat la licitació de la redacció del projecte constructiu del condicionament de la B-431 al llarg de 20,7 quilòmetres entre Prats de Lluçanès i Avinyó. D'aquesta manera, el DPTOP dóna impuls a una actuació que permetrà millorar la seguretat de circulació d'una via carretera que discorre per un àmbit d'orografia complicada, així com l'accés cap a l'eix Transversal. Les obres suposaran una inversió estimada en 17,5 MEUR.

Millora de la B-431

El DPTOP ha iniciat la licitació de la redacció del projecte constructiu del condicionament del tram de la carretera B-431 en el tram comprès entre Prats de Lluçanès i Avinyó. Aquesta actuació, per a la qual es preveu una inversió de 17,5 MEUR, té com a objectiu principal millorar tant la fluïdesa i seguretat del trànsit com l’accés cap a l’eix Transversal (C-25).

En aquest sentit, el tram entre Avinyó i l’eix ja ha estat objecte d’algunes actuacions de millora que finalitzaran amb unes obres per un import d’1,5 MEUR que es preveu s’iniciïn properament.

D’altra banda, pel que fa a les comunicacions viàries en aquesta zona, cal destacar també la nova carretera entre l’eix Transversal i Olost, amb les obres en execució, i el condicionament d’una altra carretera que també millorarà les comunicacions del Lluçanès, com és la C-154 entre l’eix Transversal, Olost, Prats de Lluçanès i Gironella. Actualment, el condicionament d’aquesta darrera carretera està en redacció del projecte constructiu.

Descripció de l’obra

L’actuació que ara s’impulsa abasta un tram de 20,7 quilòmetres de la B-431, en concret, des de l’inici del casc urbà d’Avinyó fins al nucli urbà de Prats de Lluçanès. Les obres consistiran principalment en el reforçament del ferm de la carretera al llarg d’aquest tram.

La carretera un cop condicionada tindrà 8 metres d’amplada, amb dos carrils de 3,5 metres i dos vorals de 0,5 metres. Actualment, l’amplada de la carretera varia entre els 5 i els 6 metres. Els encreuaments viaris es resoldran amb interseccions a nivell.

Dins del projecte s’estudiarà el possible condicionament de les travesseres de Prats de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Avinyó. També s’estudiarà la millora de les cruïlles amb altres carreteres, especialment la redefinició de la prioritat amb la BP-4313 a Avinyó. A més, s’estudiarà el tractament dels sobreamples en els revolts de petit radi.

Les tasques de redacció del projecte constructiu es liciten per un import de 480.000 euros i un termini de 8 mesos. Un cop quedi enllestit i s’aprovi tècnicament per part del DPTOP, els següents passos en la tramitació seran la licitació i adjudicació de les obres.


Cercador

Cercador

Destaquem