Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Medi Ambient finança el transvasament del torrent de la Pastera, de Vilanova i la Geltrú, per evitar inundacions en cas d'avingudes

El Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) del Departament de Medi Ambient ha aprovat finançar les obres de transvasament del torrent de la Pastera cap al de Santa Magdalena a Vilanova i la Geltrú, projecte previst en el Pla general d’ordenació de la localitat, que reserva pel seu traçat la part central de la futura ronda del Mig.

El creixement de la població de Vilanova i la Geltrú cap al nord ha comportat històricament l’ocupació i urbanització dels marges del torrent de la Pastera, que està cobert per sota del carrer de la Unió, amb una secció insuficient en cas d’avinguda, cosa que ocasiona inundacions de carrers i edificis.

El mes de febrer de 1991, l’antiga Junta d’Aigües de la Generalitat va convocar un concurs per a la redacció del projecte de transvasament. Posteriorment, amb motiu de la variació del traçat en planta de la ronda del Mig, va caldre adaptar novament el projecte, que va ser lliurat el febrer de 1995. El mes de setembre de 2000, es va encomanar l’actualització del projecte, tenint en compte les variacions produïdes fins llavors en matèria de serveis afectats i canvis en la topografia.

L’obra té un cost total de 5.909.266,56 €, dels quals l’ACA finançarà el 46,35%, és a dir, 2.738.945,05 €.


Cercador

Cercador

Destaquem