Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Lliurament dels premis de l'ACCC

Hernàndez anuncia l'elaboració del I Pla d'R+D+I i la priorització de la divulgació de la recerca científica

Aquest matí s’ha fet el primer acte de l’ACCC al 2004 i l’assistència a l’acte ha estat de més de 60 persones. S’han lliurat els premis i el director general de recerca del DURSI, Francesc Xavier Hernàndez, ha pronunciat la conferència “El futur de la recerca a Catalunya” El premi Loto Eureka’03 dotat amb 1.200€, que va guanyar el jove investigador i soci de l’associació David d’Enterria, ha estat  lliurat per la representant de Novartis que és l’entitat que patrocina Loto Eureka des de fa ja 5 convocatòries.

Els guardons del Premi ACCC de Divulgació de la Recerca Científica, que es realitza amb la col·laboració del DURSI, són de 1.000 € per a la guanyadora i tres accèssits de 350€, han estatr lliurats pel representant del DURSI. El premi ACCC s’ha atorgat a Sandra Duran, pel treball "L’aigua de llast, una via d’entrada d’espècies invasores". També s’han concedit tres accèssits a Ricardo A.Tellez, Magada Faijes i Serni Ribó, pels treballs "Robots i evolució", "Relacions molt humanes: proteïnes i carbohidrats" i "I desenvolupament de MIRAS", respectivament. Respecte a aquest premi s’ha anunciat que l’associació té l’honor de que el Dr. Oró hagi acceptat la proposta de l’ACCC de posar el seu nom a aquest premi per les següents convocatòries.

D’aquests dos premis en podeu trobar més informació a la pàgina web de l’ACCC www.acccnet.org i al darrer butlletí de Papers de l’ACCC. Després del lliurament de premis, el director general de Recerca, Francesc Xavier Hernàndez, ha fet una conferència sobre la política de recerca a Catalunya en els pròxims anys. Hernàndez ha definit com a grans eixos de la política del Departament per consolidar el sistema de ciència i tecnologia de Catalunya la divulgació i popularització de la ciència; la millora de les relacions amb les institucions de l’Estat, especialment amb el CSIC; l’impuls de la carrera científica dels investigadors, posant especial èmfasi en les relacions amb les universitats; la potenciació dels grups de recerca consolidats, i la participació en programes de recerca estatals, europeus i internacionals.

El director general de Recerca ha anunciat la presentació abans de l’estiu del I Pla de R+D+I, que unificaria els plans de recerca que elaboren la CIRIT i el CIDEM. Amb el compromís del DURSI de presentar un esborrany i realitzar una consulta previa als centres de recerca, universitats i diverses entitats de la societat com l’ACCC. El director general ha posat molt d’èmfasi en la necessitat de transmetre a la societat en general la importància de la recerca per un país per tal de poder aconseguir el màxim de recursos i d’implicació. Per aconseguir-ho hi ha previst plantejar un seguit d’inicatives de comunicació que poden incloure entre d’altres nous programes de televisió i radio.

Hernàndez ha dit que la recerca científica havia de desenvolupar-se en tota la seva magnitud incorporant noves fonts de finançament al mateix temps que incorporava nous espais de desenvolupament en els diferents sectors de la societat i els departaments corresponents, més enllà dels pròpiament científics, que haurien d’incorporar espais de recerca sobre la seva temàtica, referint-se especialment a la CCRTV, Indústria, Ensenyament i Turisme, apostant pel treball conjunt amb el DURSI i el Departament de Medi Ambient.


Cercador

Cercador

Destaquem