Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Ramon Vilaseca i Francesc Xavier Hernàndez, nous directors generals del DURSI

Vilaseca ocuparà la Direcció General d'Universitats i Hernàndez la Direcció General de Recerca

Ramon Vilaseca i Alavedra i Francesc Xavier Hernàndez i Cardona són, respectivament, els nous directors generals d’Universitats i de Recerca del DURSI, en substitució de Claudi Alsina i Joaquim Casal, que retornen tots dos a la seva activitat universitària.

Ramon Vilaseca és director del Departament de Física i Enginyeria Nuclear de la UPC. Va néixer a Sant Guim de la Plana (Segarra) el 1949. Doctor en Física per la UB, va fer els treballs de tesi a l’École Polytechnique de Palaiseau (París). Ha estat professor a la UAB, a la Universitat de València i, des de 1992, catedràtic de Física Aplicada a la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de la UPC, a Terrassa. Ha dirigit projectes de recerca i ha estat autor de nombrosos treballs en el camp dels làsers i l’òptica no lineal.

Francesc Xavier Hernàndez és catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials de la UB. Doctor en Història -especialitzat en història contemporània-, ha estat president de la Divisió de Ciències de l’Educació de la UB. Ha dirigit diversos grups de recerca i ha coordinat el projecte històric i museogràfic del Museu d’Història de Catalunya. En el marc de la reforma educativa va participar en el disseny curricular de secundària obligatòria -en l’àmbit de les Ciències Socials- i de primària -en l’àmbit del Coneixement del Medi Social i Cultural-. Es codirector de la revista "Iber. Didáctica de las Ciencias Sociales, Geografía e Historia" i del màster "Museografia didàctica", a UB virtual. Ha participat en diverses campanyes a favor de la preservació del patrimoni històrico-artístic de Catalunya i en projectes d’innovació en el camp dels llibres de text.

El càrrec de secretari general del DURSI l’ocupa Ramon Jordi Moles. Doctor en dret per la UAB, n’és professor titular de Dret Administratiu i director general de la Fundació d’Estudis de Prevenció i Seguretat Integral.


Cercador

Cercador

Destaquem