Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Centre d'Art Santa Mònica exposa els dissenys de Ron Arad inspirats en l'ús no convencional dels materials

La mostra serà inaugurada aquest vespre pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

El Centre d’Art Santa Mònica (CASM) acull des d’avui, dijous 27 de març, i fins al pròxim 11 de maig, l’exposició Permetre’s la llibertat, produïda pel Departament de Cultura en el marc de l’Any del Disseny 2003, que recull una cinquantena d’obres del dissenyador i arquitecte Ron Arad (Tel Aviv, 1951), inspirades en l’ús no convencional dels materials i entre les quals hi ha dissenys creats amb materials reciclats.

    La mostra serà inaugurada avui, a dos quarts de vuit del vespre, al CASM, a Barcelona (Rambla de Santa Mònica, 7), pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, acompanyat del director general de Promoció Cultural, Vicenç Llorca. També hi seran presents el delegat d’Arts Visuals, Josep Parera; el director del CASM, Ferran Barenblit, i el mateix Ron Arad.

    Permetre’s la llibertat presenta dissenys únics d’Arad caracteritzats per l’ús no convencional dels materials i també els productes més comercials creats pel dissenyador per a empreses. Entre les peces exposades destaquen Bad Tempered Chair, cadira realitzada amb fibra de carbó, que és una versió de la Well Tempered Chair, construïda amb acer inoxidable, i una versió de 26 metres de la prestatgeria Bookworm, que s’exhibirà a la façana del CASM. La selecció de les obres exposades ha estat realitzada, des de l’estudi Ron Arad Associates, pel mateix Ron Arad i per la seva col·laboradora Caroline Thorman.

    La mostra també inclou dues peces interactives creades expressament per a l’ocasió, així com quatre pel·lícules realitzades per l’empresa audiovisual Light Surgeons i produïdes pel Centre d’Art Santa Mònica. Els films s’editaran en format DVD com a catàleg de l’exposició.

     Permetre’s la llibertat s’emmarca en la celebració, al llarg de 2003, de l’Any del Disseny, que va ser inaugurat el gener de 2003 amb l’exposició Gràfiques ocultes, produïda també del Departament de Cultura.

Apunt biogràfic

Nascut el 1951 a Tel Aviv (Israel), Ron Arad va estudiar a l’Acadèmia d’Art de Jerusalem. El 1973 es va instal·lar a Londres, on va estudiar a l’Art School of Architecture i va fundar l’estudi de disseny, tallers i “show-room” One Off Ltd. L’any 1989 va fundar l’empresa Ron Arad Associates. Fa deu anys que exerceix de professor de disseny industrial i mobiliari al Royal College of Art de Londres. Entre els premis i distincions que ha rebut, destaca el Premi Internacional de Disseny de Barcelona, que va rebre el 2001, en el marc de la Primavera del Disseny. Barcelona, 27 de març de 2003

Més informació a: http://cultura.gencat.net/casm

L’horari del Centre d’Art Santa Mònica és de dimarts a dissabte, d’11h a 20h. Festius d’11h a 15h. Dilluns, tancat.Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem