Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Generalitat inaugura la variant de la carretera C-1412b entre Biscarri i Figuerola d'Orcau

S’ha alleugerit de trànsit l’interior dels nuclis urbans d’Isona, Conques i Figuerola amb una inversió de gairebé 10 MEUR

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha inaugurat avui les obres de la variant de la carretera C-1412b entre Biscarri i Figuerola d’Orcau, al terme municipal d’Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà). Aquesta actuació, que va començar durant el segon semestre de l’any 2001, ha suposat una inversió de 9,71 MEUR.

La carretera C-1412b, de Ponts a Tremp, forma part de l’itinerari Tremp - Ponts - Igualada que comunica les comarques del Pallars Jussà, la Noguera, la Segarra i l’Anoia.

Per tal de millorar el tram comprès entre Biscarri i Tremp, la Generalitat ha impulsat diverses actuacions:

· Construcció de la variant de Capbloncs. Aquesta actuació es va acabar el juliol de 2002 i va tenir un pressupost d’1,8 MEUR.

· Construcció de la nova carretera o variant de la C-1412b entre Biscarri i Figuerola d’Orcau. Amb aquestes obres, inaugurades avui, s’ha donat a aquesta carretera unes característiques pròpies d’una via de la xarxa comarcal millorant el seu nivell de servei i la seva seguretat.

Descripció de les obres

La millora ha consistit en la construcció d’una variant de la carretera C-1412b, d’uns 11 km de longitud, entre Biscarri i Figuerola d’Orcau, i que passa al sud dels nuclis urbans d’Isona i Conques.

L’actuació comença a uns 2,5 km del nucli de Biscarri, a l’actual punt quilomètric 36,58, i en els seus primers 2500 m el nou traçat rectifica els revolts actuals de la carretera, millorant-ne el radi. A partir d’aquest punt, comença un traçat completament nou, que evita el pas de la carretera pels nuclis urbans d’Isona, Conques i Figuerola d’Orcau.

Uns 500 m més endavant es situa l’accés a Isona pel costat est, consistent en una intersecció en T amb carril central de gir, el mateix tipus d’intersecció que es repeteix per a tots els accessos contemplats dins l’obra.

Tot seguit, la carretera descendeix cap a la vall del riu de Conques per arribar, uns 4200 m més enllà, a l’alçada de Conques.

Després d’aquesta zona, el traçat és sensiblement horitzontal, i transcorreguts uns 1300 m es separa del riu, per connectar de nou amb la C-1412b, uns 2200 m més endavant, un cop passat el nucli de Figuerola d’Orcau, punt en que es situa una nova intersecció d’accés al nucli urbà.

A continuació, uns 200 m abans del final de l’obra, la intersecció amb la carretera LV-5112, que va a Orcau, s’ha remodelat per tal de dotar-la de carril central de gir.

L’obra inclou també la construcció de dos ponts: un de 72 m de longitud i 10 m d’amplada sobre el barranc de Francolí i un altre sobre el barranc de la Colomera de 79,9 m de longitud i 10 m d’amplada, així com nombroses obres de drenatge.

La carretera té dos carrils de 3,5 m i vorals d’1 m.

D’altra banda, cal assenyalar que actualment estan en licitació les obres de revegetació que tenen un pressupost de 210.000 EUR i que es duran a terme el primer trimestre de l’any vinent.

També es troba en fase de redacció un nou estudi informatiu per a la construcció d’un accés a Conques i un altre a Isona, des de la nova carretera construïda. Aquest estudi té una previsió de cost de 900.000 EUR i sortirà a informació pública properament.Cercador

Cercador

Destaquem