Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Korfbal català s'uneix a l'Institut Català de les Dones per lluitar contra la violència masclista

La samarreta oficial de joc durà el missatge "Juguem contra la violència masclista"

La secretària General de l'Esport, Anna Pruna, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, i representants de la Federació Catalana de Korfbal mostren les noves samarretes

La selecció catalana de korfbal lluirà durant el proper Campionat d’Europa una samarreta amb l’eslògan “Juguem contra la violència masclista” i el logotip de l’Institut Català de les Dones. L’objectiu d’aquesta iniciativa de la Federació Catalana de Korfbal és contribuir a la sensibilització vers aquest fenomen.

El korfbal és l’únic esport mixt (hi juguen dos equips formats por dos homes i dues dones cadascun) i un dels seus principis és el foment de la igualtat efectiva entre les dones i homes.

L’acord entre la Federació Catalana de Korfbal i l’Institut Català de les Dones, òrgan adscrit al departament d’Acció Social i Ciutadania, s’ha materialitzat aquest matí en una reunió entre la Secretària General de l’Esport, Anna Pruna, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, i la vicepresidenta d'aquesta federació, Sílvia Mayo.
 
La Federació Catalana de Korfbal ja va distribuir en el Campionat del Món de l’any 2007 material amb un eslògan de la Secretaria General de l’Esport per a la sensibilització i el foment de la participació de les dones a l’esport. Amb aquest nou acord, la Federació Catalana de Korfbal avança en aquesta línia estratègica de comunicació ja que ara el missatge “Juguem contra la violència masclista” serà ben visible a la samarreta oficial de joc.
 
Amb més de cent anys d’història i equips a tot el món el korfbal té com a principal característica que els equips han d’estar formats obligatòriament per homes i dones a parts iguals. La convivència entre els sexes és del tot positiva tant en l’aspecte competitiu com en la vessant formativa. Així, al foment de la igualtat efectiva entre dones i homes, s’afegeixen altres objectius educatius propis d’aquest esport com són la no violència i la col·laboració.
 
La Federació Catalana de Korfbal està reconeguda oficialment per la Federació Internacional i competeix amb regularitat a campionats de totes les categories. El proper 22 d’octubre la selecció absoluta disputarà el seu tercer Campionat d’Europa amb la intenció de millorar la 6a posició aconseguida l’any 2006 a Budapest (Hongria). 


Cercador

Cercador

Destaquem