Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Es presenta el cartell creat per Joan Pere Viladecans amb motiu de la candidatura dels castells com a patrimoni de la humanitat

· El conseller Tresserras anuncia que l'obra serà la primera peça de la col·lecció permanent del futur Museu Casteller, que s'ubicarà a Valls

Fotografia de l'acte de presentació. D'esquerra a dreta: Joan Pere Viladecans, Miquel Botella, Joan Manuel Tresserras i Enric Crous (autor: BETA-DISC)

 
El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya com a representant de la comissió de la candidatura Castells Patrimoni de la Humanitat, Miquel Botella; el director general de l’empresa Damm, Enric Crous, i l’artista Joan Pere Viladecans han presentat avui el cartell creat en exclusiva per donar suport a la candidatura perquè els castells siguin inclosos en la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.
 
Durant l’acte de presentació, el conseller Tresserras ha destacat que “s’ha fet molt bona feina per part de la comissió de la candidatura Castells Patrimoni de la Humanitat” i que “l’esforç que s’ha fet ha valgut la pena”. El conseller ha afirmat que “estem segurs dels valors de cooperació, solidaritat i singularitat dels castells”.
 
Pel que fa al cartell, el conseller ha assenyalat que es tracta d’un “element emblemàtic d’aquest moviment i esperem que sigui la imatge del reconeixement internacional de la vàlua dels castells”. El conseller ha anunciat que el cartell serà “la primera peça de la col·lecció permanent del futur Museu Casteller”, que s’ubicarà a Valls.
 
El cartell ha estat elaborat per Joan Pere Viladecans amb tècnica mixta sobre paper i té unes mides de 119 cm d’alçada i 84 d’amplada. Segons l’artista, el cartell “representa una imatge que arrenca de les arrels de la cultura veritablement popular, amb els tres colors bàsics del món casteller –blanc, negre i vermell–. Al mig, un nus ens mostra el seu component interclassista, intercultural, i acaba al capdamunt on, al lloc de l’enxaneta, hi ha un vector apuntant enlaire, com a punt i senyal de projecció de futur. Al fons, hi ha una al·lusió a la senyera amb quatre vectors més, tots apuntant amunt, com a suport a l’esdeveniment dels castells, tan nostre i tan arrelat i, ara mateix, candidats a incorporar-se al Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.
 
La tercera setmana de novembre es farà a Nairobi (Kenya) la reunió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, que ha de decidir si declara els castells com a patrimoni de la humanitat.
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem