Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Xavi Hernández guanya la primera edició del Premi Catalunya de l'Esport

El vicepresident del Govern, acompanyat de la secretària general de l’Esport, ha anunciat aquest matí el veredicte del jurat

Aquesta iniciativa respon a la voluntat del Govern de fer un just reconeixement a aquells o aquelles esportistes o entitats esportives que projecten l’esport català a nivell estatal i/o internacional
FOTOGRAFIA: JORDI ESTRUCH

El vicepresident del Govern, acompanyat de la secretària general de l’Esport, ha anunciat aquest matí el veredicte del jurat de la primera edició del Premi Catalunya de l’Esport, que ha estat atorgat al jugador del FC Barcelona, Xavier Hernández. Aquest premi vol reconèixer anualment la tasca desenvolupada per l’esportista o l’entitat esportiva que hagi contribuït de manera més significativa a l’impuls de l’esport català durant l’última temporada esportiva, en qualsevol àmbit d’actuació. Un jurat especialitzat ha triat el guanyador, després d’una votació popular a través del portal www.elsesports.cat.
 
Durant la seva intervenció en la roda de premsa, el vicepresident del Govern ha destacat que aquesta iniciativa “és una forma d’institucionalitzar un reconeixement públic a la persona o entitat que més hagi destacat per a seva contribució esportiva al llarg del darrer any, per l’impuls de l’activitat esportiva però també per a la projecció internacional de l’esport català”. El vicepresident del Govern també ha volgut destacar la rellevància del fet que  “els 10 candidats representen 6 especialitats esportives diferents”, la qual cosa “és una una dada enormement positiva”.
 
El premi
 
Aquesta iniciativa respon a la voluntat del Govern de fer un just reconeixement a aquells o aquelles esportistes o entitats esportives que projecten l’esport català a nivell estatal i/o internacional. Des del Govern, l’esport es considera una activitat generadora de canvi de la nostra societat d’indubtable repercussió en la vida social, cultural i econòmica del país, que mereix rebre un reconeixement públic a través de qui promou la identitat col·lectiva catalana i el prestigi del país.
 
Els 10 finalistes del primer Premi Catalunya de l’Esport han estat: el pilot de motociclisme (Moto 2), Toni Elias, el jugador de básquet de Los Angeles Lakers; Pau Gasol, l’entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, els jugadors del FC Barcelona; Xavi Hernández, Carles Puyol i Gerard Piqué, el corredor de curses de muntanya i esquí de muntanya, Killian Jornet, el jugador de bàsquet del FC Barcelona, Juan Carlos Navarro, el ciclista Joaquim Rodríguez, i la pilot de trial, Laia Sanz.
 
L’elecció del guanyador s’ha realitzat amb els vots dels ciutadans a través del portal www.elsesports.cat de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, on les persones interessades van poder proposar els seus candidats fins ahir, diumenge 3 d’octubre.
 
El jurat especialitzat, que ha escollit el guanyador entre els 10 candidats finalistes segons la votació popular, ha estat format pel vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya; Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya; la secretària general de l’Esport, Anna Pruna, el President de la UFEC, David Moner, el Cap d’esports de TV3; Josep Maria Farràs; el Cap d’Esports de Catalunya Ràdio; Jordi Iturria, el Director del diari Mundo Deportivo, Santi Nolla; l’editor del diari Sport; Josep Maria Casanovas, el Director del diari El 9 Esportiu, Pep Riera, l’entrenador d’Handbol, Valero Rivera i el Conseller delegat del grup Alesport, Joan Porcar.
 
El guardonat, Xavi Hernández, recollirà el guardó durant una emissió especial del programa ‘Esport Club’, de TV3.

Us adjuntem una fotografia de tots els membres del jurat (FOTOGRAFIA: JORDI ESTRUCH)Cercador

Cercador

Destaquem