Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Reunió del delegat del Govern i la portaveu de l'Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41 amb la ministra de Defensa

L'associació tornarà a presentar la seva candidatura al Premi Príncep d'Astúries a la Concòrdia

El delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, i el portaveu de l'Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41, Antonio Calvo, s’han reunit avui a Madrid amb la ministra de Defensa, Carme Chacón. D’aquesta manera s’inicia una ronda de contactes al més alt nivell per tornar a presentar la candidatura de l’associació al Premi Príncep d’Astúries a la Concòrdia.

L’entitat, que aquest any ha estat molt a prop d’aconseguir el premi, va néixer el 1983 i agrupa els excombatents de la lleva més jove que va participar a la guerra civil espanyola, coneguda popularment com la lleva del Biberó. Entre altres actes, cada any l’agrupació organitza trobades al Monument a la Pau que han impulsat a la Serra de Pàndols (Terra Alta).
 
En reconeixement als seus esforços, el 1999 la Generalitat de Catalunya va atorgar la Creu de Sant Jordi col·lectiva als membres de l’agrupació.
 
El delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, ha destacat “la seva llarga i continuada tasca en favor de la concòrdia que té més valor encara per venir d’unes persones que eren uns nens quan van ser mobilitzats i que no han parat de treballar per la pau”.Cercador

Cercador

Destaquem