Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern estén el programa Connecta't 2010 d'alfabetització digital per a persones aturades

  • El conseller Jordi Ausàs i la consellera Mar Serna han presentat avui aquest projecte, que es desplegarà a través de la Xarxa Punt TIC i beneficiarà unes 6.000 persones a tot Catalunya
  • L’objectiu del programa és posar a l’abast de les persones en atur competències en Internet i tècniques per la recerca de feina a través de les TIC

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, i la consellera de Treball, Mar Serna, han presentat el Programa Connecta’t 2010 d’alfabetització digital per a persones en situació d’atur perquè adquireixin coneixements bàsics en Internet i ofimàtica i aprenguin les eines per buscar feina a través de la xarxa.
 
La presentació, que s’ha desenvolupat avui al Punt TIC de Can Maginàs de Sant Feliu de Llobregat, ha comptat amb la presència del primer tinent d‘alcalde, Josep Lluís Fernández Burgui, el director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Josep Berbel, i el director territorial de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda.
 
Connecta’t 2010 consisteix en el desenvolupament d’accions formatives que beneficiaran al voltant de 6.000 persones en situació d’atur. Es formaran aquestes persones per facilitar oportunitats d’inserció laboral mitjançant el coneixement bàsic de les TIC com a eines útils per a la recerca de feina, familiaritzar-les amb les tecnologies i posar al seu abast eines i tècniques que impulsin la seva recerca de feina.
 
En l’acte de presentació, la consellera de Treball, Mar Serna, ha assenyalat que “el desembre de 2009, el 55% de les persones buscava feina per Internet, i el juny de 2010, el 59%. Al segle XXI qui no estigui a la xarxa no té possibilitats i les persones necessiten per la feina, la formació o la recerca de feina eines com són les tecnologies de la comunicació i la informació”
 
Per la seva banda, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha posat de relleu que “el programa Connecta’t forma part de la política del Govern perquè les persones en atur no es queden desprotegides i sense possibilitats amb l’objectiu de que puguin tornar al mercat de treball, alhora que s’incrementa la cohesió social i la vertebració del territori”.   
 
El programa, gestionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya del Departament de Treball i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques, es desenvolupa a 61 Punt TIC i 18 centres col·laboradors més, en un total de 59 municipis de Catalunya.
 
A més, les 4 Aules Mòbils de la Xarxa Punt TIC desenvolupen les accions a les localitats capitals de comarca que no tenen cap centre col·laborador. D’aquesta manera la iniciativa s’amplia a tot el territori després de l’experiència pilot impulsada l’any passat a la demarcació de Barcelona, que es va desenvolupar amb èxit.
 
1.200 hores mensuals de formació
 
El programa Connecta’t 2010 rep persones sense competències digitals derivades des de les Oficines de Treball de la Generalitat i els ofereix accions formatives estructurades en dues modalitats de deu hores cadascuna. La primera està centrada en l’ofimàtica i Internet i la segona en les eines per a la recerca de feina.
 
Les sessions d’ofimàtica i Internet permetran a les persones en atur assolir coneixements bàsics sobre l’ordinador, processador de text, Internet i el correu electrònic, amb pràctiques impartides pel tècnic a l’aula multimèdia.
 
Les sessions de recerca de feina permetran a les persones en atur utilitzar Internet per buscar un lloc de treball amb pràctiques per redactar un currículum vitae o una carta de presentació, entre d’altres.
 
En total s’ofereixen 1.200 hores mensuals de formació, entre els mesos de juliol i desembre, el que suposarà unes 7.200 hores lectives.
 
La Generalitat ha contractat a 14 treballadors/es desocupats/es durant 7 mesos, amb jornada completa, per donar resposta al programa arreu de territori, conjuntament amb el personal tècnic ja existent. Onze d’aquestes persones treballadores desenvolupen tasques de dinamitzacions digitals i imparteixen es accions divulgatives i les altres tres restants fan tasques de coordinació i de gestió administrativa. En total, el Govern inverteix 217.000 euros pel desenvolupament del programa Connecta’t 2010.
 
 
 
La formació, clau de futur
 
El programa Connecta’t s’emmarca en l’aposta del Govern perquè les persones en situació d’atur tinguin accés a la formació i a l’assessorament per a la recerca de feina. En aquest sentit, per millorar l’ocupabilitat de les persones, es considera clau l’aposta per una formació en sectors capaços de crear ocupació en l’actualitat i en un futur.
 
Amb aquesta decisió, que enguany beneficia a gairebé 260.000 persones en atur, el Govern porta a la pràctica, amb una inversió de més de 170 milions d’euros, la seva determinació de contribuir a l’assoliment d’un canvi de model productiu i de creixement econòmic basat en sectors amb clara vocació de futur i amb capacitat de generar llocs de treball.
 
Aquesta aposta ha suposat que a Catalunya es multipliqui per cinc les persones en atur que han rebut o reben formació des de l’any 2003 fins el 2010 i per dos els recursos destinats.
 
Promoció de les TIC
 
Connecta’t 2010 també s’engloba en les actuacions del Govern relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació, i més en concret, actuacions d’alfabetització digital i de divulgació de la societat del coneixement entre aquells col·lectius menys familiaritzats amb les noves tecnologies, com ara les persones aturades de molt baixa qualificació.
 
A la vegada, el programa també dóna resposta a la demanada creixent de formació, detectada per la Xarxa de Punt TIC, per part de moltes persones usuàries dels centres, referent tant a qüestions de cerca d’ocupació com a coneixements bàsics d’eines ofimàtiques necessàries per la recerca de feina.Cercador

Cercador

Destaquem