Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'Escola de Cultura de Pau de la UAB inicia el seu procés d'integració a l'Institut Català Internacional per la Pau

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i l’Institut Internacional per la Pau (ICIP) han signat un conveni de col·laboració amb l’Escola de Cultura de Pau (ECP), vinculada a la Càtedra UNESCO sobre Pau i Drets Humans de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’objectiu d’aquest acord és promoure en un termini màxim de dos anys la incorporació plena de l’ECP a l’ICIP.

Per garantir una transició correcta d’un ens a un altre, el Departament de la Vicepresidència a través de l’ACCD i el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació mitjançant l’ICIP dotaran de 900.000 euros aquest conveni. En els darrers tres anys, diferents departaments de la Generalitat han subvencionat l’ECP amb gairebé un milió i mig d’euros per a les seves activitats com a centre de referència.
 
Segons del director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària, David Minoves, aquest procés d’integració “garanteix la continuïtat del projecte encapçalat per en Vicenç Fisas en una institució pública innovadora com és l’ICIP, un fet que els reforça mútuament en benefici del moviment per la pau a Catalunya”.
 
 
Les dues entitats que s’integren
 
L’ICIP va ser creat pel Parlament de Catalunya el 2007 a partir de la Llei 21/2003 de foment de la pau. Les funcions d’aquest organisme són garantir la recerca, la formació i el treball sobre terreny en matèria de cultura de pau, construcció de pau i resolució de conflictes, tot articulant-se amb la resta d’administracions públiques, les universitats i centres de recerca i la societat civil en aquest àmbit.
 
L’ECP, entitat de la UAB, es va crear el 2000 a partir de la Càtedra UNESCO sobre Pau i Drets Humans, nascuda el 1996, mitjançant un conveni entre la UNESCO i la UAB. El seu objectiu és promoure la comprensió i la pràctica de la cultura de pau, investigar i intervenir en temàtiques relacionades amb els conflictes, els processos de pau, la rehabilitació postbèl·lica, el comerç d'armes, els drets humans, la diplomàcia paral·lela i l'educació per la pau, i formar persones perquè siguin capaces d’estendre el missatge i la pràctica de la cultura de pau.
 

7 de setembre de 2010


Cercador

Cercador

Destaquem