Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Móra d'Ebre acull per setè any consecutiu l'Obert Internacional d'Escacs de la Ribera d'Ebre

El Torneig, puntuable per al VII Circuit Català d’Oberts Internacional, va aplegar a 106 jugadors provinents de clubs catalans i d’arreu del món

A Móra d’Ebre se celebrà aquest dissabte el VIII Obert Internacional d’Escacs de la Ribera d’Ebre, a les instal·lacions del Teatre Municipal La Llanterna del municipi. Un Torneig patrocinat per la Secretaria General de l’Esport i coorganitzat pel Club d’Escacs Móra d’Ebre i la Federació Catalana d’Escacs.
 
L’Obert, inclòs en el VII Circuit Català d’Oberts Internacional d’Escacs, va comptar amb la inscripció de 106 jugadors provinents d’arreu del món. Entre els esportistes hi havia 3 Grans Mestres, 9 Mestres internacionals, 5 Mestres Fide, 1 WIM i 6 Mestres catalans.

L’organització repartí entre els guanyadors un total de 3.250 euros de premis en metàl·lic, a més de trofeus. En la classificació general els tres primers classificats van ser els cubans Sandro Pozo, Yu Iesky i Fidel Corrales, que a més del trofeu van rebre una dotació econòmica de 600, 400 i 250 euros respectivament.
 
Pel que fa als premis per trams d’Elo, els primers classificats van ser el serbi Sloboban Koyacevic, seguit pel lleidatà Joan Trepat i Joan Pomés, de Terrassa. El premi al millor veterà va ser per al rus Yuri Anikaev; en categoria femenina la guanyadora va ser la catalana Patricia Llaneza, de Barcelona; mentre que el premi al primer classificat local se li atorgà al morenc Sergi Aubanell.
 
El torneig es va disputar a 8 rondes semi-ràpides de 15 minuts + 5 segons d’increment per a cada jugador a caiguda de bandera, jugant 4 rondes al matí i 4 a la tarda, desprès de la parada al migdia per dinar.
 
Enric Monné, àrbitre internacional de la Federació Catalana d’Escacs, va actuar com a àrbitre principal, acompanyat de Josep Mª Camell com a adjunt; Josep Terrones com a àrbitre auxiliar i Juan Torres, tresorer del club d’escacs Móra d’Ebre, com a director del torneig.
 
El lliurament de premis va anar a càrrec del representant rerritorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Jordi Gaseni; Josep Solé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Móra d’Ebre i el president del Club d’Escacs Móra d’Ebre, Josep Terrones.
 
Jordi Gaseni va manifestar que “com ja és habitual l’Obert ha comptat amb la presència de clubs ebrencs i internacionals d’un alt nivell, demostrant, un cop més, el bon estat en què es troba l’esport de les Terres de l’Ebre”. El representant territorial afegia que “l’èxit del Torneig deixa constància de l’esforç que hi dedica l’organització i de què el Torneig està més que consolidat en la seva setena edició”.


Cercador

Cercador

Destaquem