Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els joves de 18 anys podran llegir gratis a partir de l'1 de juny

  • S’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en espècie, consistents en la subscripció temporal i gratuïta a una publicació periòdica als joves que compleixen 18 anys.
  • L’any 2009, 16.996 joves es van acollir a la campanya dels quals 1.002 eren del Camp de Tarragona.
  • El nombre de revistes seleccionades per enguany són 80 i comprenen diferents temàtiques: informació general, cultura, divulgació científica i històrica, esportives, de lleure i entreteniment.
  •  Obertura de subscripció: de l’1 al 25 de juny.
Un any més el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació subvenciona a tots els joves que han complert 18 anys la subscripció temporal a una publicació periòdica. Aquesta campanya persegueix dues finalitats: per un costat, fomentar els hàbits de lectura entre els joves, apropant-los al format de la premsa escrita. I per l’altra, beneficiar a les empreses editores, oferint-los l’oportunitat d’arribar a un segment de mercat potencial, el jove, que els permetent incrementar la seva presència i fidelització de nous lectors.
 
Aquesta campanya, que ha donat tan bons resultats, és una de les diverses accions circumscrites dins el Pla de Foment de la Lectura 2009-2011 que emprèn el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Concretament el 2009 van ser 16.966 les subscripcions que es van tramitar, de les quals 1.002 eren joves del Camp de Tarragona.
 
Adam Manyé, Director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, remarca que aquesta campanya “és un exemple de l’aposta decidida que s’ha fet des del principi al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per fer real i efectiva el foment de la lectura, facilitant les eines més convenients per esdevenir el més atractiu possible l’interès per la lectura”.

Per aquest any està previst que s’aconsegueixi incrementar el nombre de joves beneficats, els quals podran escollir entre la vuitantena de publicacions seleccionades pel Departament, de continguts ben variats, que van des de les d’informació general a les de lleure i entreteniment, passant per les de caràcter cultural, divulgació científica i històrica o les de temàtica esportiva.
 
Enguany, com a novetat, a tots els joves que facin la sol·licitud i, que aquesta sigui validada, se’ls farà arribar una samarreta de promoció de la campanya, al·lusiva als 18 anys. Qualsevol jove que hagi complert els 18 anys durant l’any 2009 i estigui interessat en aconseguir una subscripció podrà sol·licitar-la entre el l’1 i el 25 de juny formalitzat la sol·licitud via web (http://www.gencat.cat) o presencialment als Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació, al c. Major, núm. 14, de Tarragona.


Cercador

Cercador

Destaquem