Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El DPTOP impulsa el projecte constructiu del desdoblament de la B-124 entre Castellar del Vallès i Sabadell

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert la licitació del projecte constructiu del desdoblament de la B-124 entre Castellar del Vallès i Sabadell, que permetrà millorar el nivell de servei, la fluïdesa i la seguretat del trànsit en aquesta zona. El projecte recollirà l’ampliació de la carretera actual en un tram de 2,8 quilòmetres de longitud, que registra una IMD de 31.000 vehicles diaris. Aquesta actuació comportarà una inversió de 10 MEUR.

Des del terme municipal de Castellar del Vallès, la carretera B-124 permet l’accés a Sabadell dels municipis del nord del Vallès Occidental. Aquesta via discorre a prop de diferents sectors industrials de la comarca i habitualment registra un volum de trànsit intens, tant de turismes com de vehicles pesants, En aquest sentit, per aquesta via circula una mitjana diària, de 31.000 vehicles, a l’altura de Castellar del Vallès.
 
Per tal de millorar la fluïdesa viària en aquest àmbit i la seguretat dels conductors, el DPTOP ha previst el desdoblament d’aquesta carretera, ara de dos carrils, en un tram de 2,8 quilòmetres entre Castellar del Vallès i Sabadell. A més d’augmentar la capacitat i les prestacions d’aquesta carretera, aquesta actuació permetrà afavorir les comunicacions a la comarca i les connexions amb Barcelona i l’àrea metropolitana.
 
Ara, un cop ha completat el procés d’informació pública i tramitació ambiental dels estudis corresponents, ha obert la licitació de la redacció del projecte constructiu que desenvoluparà el traçat aprovat. El traçat serà compatible amb la connexió prevista per la futura ronda del Vallès i l'estudi del perllongament de la línia d’FGC fins a Castellar del Vallès.
 
Es preveu que el projecte quedi enllestit l’hivern vinent, per tal d’impulsar a continuació la programació de les obres, per a les quals s’estima una inversió de 10 MEUR.
 
El traçat del desdoblament
 
El projecte que s’impulsa consisteix en el desdoblament de la carretera B-124 en el tram entre el final del nucli urbà de Castellar del Vallès i el pont sobre el riu Ripoll, ja en el terme municipal de Sabadell. La nova via estarà formada per dos calçades amb dos carrils de 3,5 metres cadascuna, un voral interior d’1 metre i un voral exterior de 2,5 metres. El desdoblament es durà a terme a partir de la calçada actual.

En el traçat, podem diferenciar dos trams:
  • Un primer tram, d’1,6 quilòmetres de longitud, correspon a la zona més propera a Castellar del Vallès, on la via creua diferents sectors industrials. A l’altura de l’encreuament amb el carrer de la Segarra, s’ampliarà la rotonda existent per adaptar-la a les característiques de la nova via, fins a arribar a un diàmetre exterior de 51 metres.
Per tal de reordenar els accessos a la zona del polígon de Can Bages, es preveu una nova rotonda de 60 metres de diàmetre exterior, actuació que el DPTOP ha avançat mentre s’enllesteix la redacció del projecte de desdoblament. Les obres d’aquest giratori començaran l’estiu vinent i tindran un termini de 6 mesos.D’altra banda, cal remarcar que des de l’inici d’aquest tram es crearà una nova calçada lateral al costat est del tronc al llarg d’1 quilòmetre, formada per 2 carrils de 4 metres d’ample cadascun.


  • Un segon tram, d’1,2 quilòmetres de longitud, correspon a la zona més pròxima al pont sobre el riu Ripoll, al terme de Sabadell. A més del desdoblament de la carretera, se’n preveu suavitzar el pendent.
Finalment, el projecte també inclourà la millora d’accessos, la implantació de mesures d’integració ambiental i la formació d’un carril bici de 2 metres d’amplada que discorrerà paral·lel a la carretera.Cercador

Cercador

Destaquem