Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

ANUL·LACIÓ-L'Ajuntament de Lleida i el Memorial Democràtic senyalitzen el Liceu Escolar

  • La setmana vinent, i no demà com s'havia informat, es col•locarà un faristol davant de l’antic Liceu Escolar en el que s’explicarà la història i el bombardeig que va patir aquesta institució, per part de l’aviació feixista, durant la Guerra Civil

En la seu actual de l’Institut Municipal d’Acció Cultural el dia 1 de gener de 1919 el prohom de Joventut Republicana de Lleida, Frederic Godàs Legido (1897 - 1920) va inaugurar el Liceu Escolar i el Casal de Joventut, institucions que juntament amb el Camp d’Esports de la carretera d’Osca eren les tres institucions més representatives de la modernitat social i política lleidatana del primer terç del segle xx.
 
El Liceu Escolar va obrir les seves portes l’any 1906 en un edifici del carrer Cavallers i el 1913 es va instal·lar al carrer Blondel. La esposa de Godàs, Victorina Vila Badia (1883-1962), va completar el projecte educatiu del seu marit obrint l’escola de noies Minerva. Aquestes dues institucions educatives van portar a Lleida les noves tendències pedagògiques de la Catalunya del segle XX.
 
Però durant el bombardeig que patí la ciutat de Lleida el 2 de novembre de 1937 per part de l’aviació feixista una part de Liceu va quedar enderrocat i l’atac provocà la mort de cinquanta nens i uns quants professors. Aquest fet va deixar un amarg rècord a la ciutat de Lleida i per conservar-ne la seva memòria i com a homenatge a les víctimes d’aquella brutalitat.


Cercador

Cercador

Destaquem