Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Constitució del Consell Promotor del programa MaB de la UNESCO a les Terres de l'Ebre

 
  • Una vintena d’entitats i institucions sòcioeconòmiques, les administracions locals i la Generalitat conformen el Consell Promotor
  • El setembre de 2011 la candidatura de les Terres de l’Ebre serà presentada al comitè espanyol del programa MaB
                                

El delegat del Govern, Lluís Salvadó, juntament amb el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Móra, i la directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, ha presidit aquest dimecres 27 d’abril la sessió de constitució del Consell Promotor del programa MaB de la UNESCO a les Terres de l’Ebre
 
Després de més d’un any de treball previ, s’ha dut a terme la constitució d’aquest Consell Promotor format per més d’una vintena d’entitats i institucions socioeconòmiques del territori, que han de treballar per elaborar la proposta de candidatura de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera davant la UNESCO.
 
La directora general de Medi Natural destacava la feina feta durant aquest any en què “s’ha consolidat la participació de tot el teixit econòmic i social i les administracions per aconseguir un reconeixerment mundial del patrimoni històric, cultural i paisatgístic, amb què compten ja algunes zones com el parc natural del Delta”. En aquesta línia de sumar esforços per conservar el patrimoni natural i desenvolupar l’economia, Núria Buenaventura, avançava que el Departament participa avui mateix en la constitució del Consorci d’Espais naturals del Montsià i treballen en el futur Consorci de la serra de Cardó.
 
Les Terres de l’Ebre disposen d’un important patrimoni natural i paisatgístic, que ha conviscut amb harmonia amb l’activitat humana durant segles i aquest “catàleg de valors ens permet merèixer aquest reconeixement de la UNESCO, que alhora ens permetrà singularitzar-nos i valoritzar allò que tenim davant un món cada vegada més globalitzat” – destacava el delegat del Govern.

En aquest sentit, Salvadó destacava que “l’extraordinari patrimoni que tenim, hem de reconèixer-lo la gent de les Terres de l’Ebre i donar-lo a conèixer a la resta del món, perquè aquests valors patrimonials ens poden ajudar a construir una economia amb valors
 
El Consell Promotor comptarà amb un comitè executiu format pels representants dels diversos departaments del Govern que l’integren, la Cambra de Comerç de Tortosa, el CODE, la Fundació Privada Montsià, l’IDECE i el Consell per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. Aquest darrer s’encarregarà a més del procés de concertació social que farà el CODE, el qual definirà les bases del projecte que han de configurar la candidatura.
La resta d’administracions i entitats i institucions conformen els vocals del Consell Promotor, que també té una presidència honorífica que recau en el president de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza.
 
D’altra banda, el Consell Promotor ha comptat amb la presència de l’alcalde de Beseit i l’alcaldessa de Calaceit, com a representants de la comarca veïna del Matarranya, que es troba en aquests moments deliberant sobre la possibilitat de preparar una candidatura, pròpia o conjunta amb les Terres de l’Ebre, com a Reserva de la Biosfera.
 
La constitució del Consell Promotor ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Tortosa, que ha apostat fermament pel projecte perquè “ estem convençuts que la figura de la Reserva de la Biosfera ens donarà una projecció internacional amb què no comptem, la qual cosa ens aportarà una dinamització econòmica molt important per al territori. Per això, pensem que és un dia històric per a les Terres de l’Ebre i farem tot l’esforç necessari per obtenir l’èxit” – ressaltava el president, José Luis Móra.
 
La propera sessió del Consell Promotor del programa MaB de la UNESCO a les Terres de l’Ebre tindrà lloc el 3 de juny. Amb tot, el 15 de maig la candidatura de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera serà presentada al cos consular de Barcelona.
 
El delegat del Govern ha afirmat que l’objectiu amb què es treball és que la candidatura de les Terres de l’Ebre sigui avaluada en el Comitè nacional MaB de l’Estat espanyol el setembre de 2011.


Cercador

Cercador

Destaquem