Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Catalunya i el Regne Unit debaten sobre la innovació en l'àmbit de la salut

S''han presentat a Londres les competències del sistema sanitari català i la seva aposta per la innovació

L'Observatori Catalunya Món a la London School of Economics ha organitzat els dies 17 i 18 de març a Londres un seminari sobre salut que ha comptat amb la participació d'experts en l'àmbit de la sanitat del Regne Unit i Catalunya, els quals han analitzat les bones pràctiques dels dos models, els seus reptes i les perspectives de futur.
LSE-PCM

L'Observatori és una plataforma al servei de les institucions i la societat civil catalana, que actua com a canal de transmissió de la realitat i els actius del país a l'exterior, i també com a receptor, importador i generador de coneixement sobre sectors que poden ser d'interès per a Catalunya.
L'Observatori va ser creat el juny de 2009 arran d'un acord entre el Patronat Catalunya Món i la London School of Economics i compta també amb la participació d'altres entitats.

La inauguració del seminari Innovation and Policy Learning in Health Care: Catalonia and UK in Europe ha anat a càrrec de Paul Preston, catedràtic d'estudis contemporanis espanyols a la LSE i president de l'Observatori Catalunya Món. Les conferències inaugurals han estat impartides per Julian Le Grand, director del Health Management Comittee de la London School of Economics qui ha parlat dels reptes i lliçons del sistema de salut del Regne Unit, i pel professor de la Universitat Pompeu Frabra, Guillem López Casanovas, qui ha analitzat les similituds entre les reformes del sistema anglès i català.

La inauguració de la segona sessió ha anat a càrrec de Josep Manuel Barberà, director del Patronat Catalunya Món i de Joan Costa-Font, director de l'Observatori i professor de la LSE.

El debat s'ha estructurat en dues taules rodones que han comptat amb la participació d'especialistes de reconegut prestigi. La primera ha analitzat els sistemes de salut públics i privats amb Alistair Maguire, professor de Polítiques Socials de la London School of Economics, Scott Greer, professor de la University of Michigan School of Public Health, i Joan Costa-Font.

La segona taula rodona ha analitzat la importància de la innovació en les donacions i els transplantaments, un àmbit on Catalunya ha aconseguit un reconeixement internacional. Moderada per Joan Costa Font, hi han intervingut Rosa Deulofeu Vilarnau, directora de l'Organització catalana de Transplantaments del Departament de Salut de la Generalitat, i Mireia Jofre Bonet, investigadora associada de la London School of Economics i professora d'Economia a la City University de Londres.

L'Observatori Catalunya Món té previst dur a terme altres seminaris i conferències, com també la publicació d'un informe anual sobre aspectes econòmics i socials importants per a Catalunya.

El Patronat ha considerat clau donar visibilitat al sector de la salut en la primera activitat de l'Observatori. Amb això es vol donar un impuls a la imatge de Catalunya com a referent mèdic internacional, i visualitzar el model sanitari català com un pilar fonamental de l'estat del benestar i de la cohesió social.


Cercador

Cercador

Destaquem