Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

President Torra: "L'Estatut és una etapa passadíssima i no és objecte de cap negociació"

 
  • El cap de l’Executiu avisa Pedro Sànchez que “l’únic que pot bescanviar la situació és un referèndum pactat i acordat”
  • Quim Torra ha participat avui en la iniciativa “Cims per la Llibertat” que vol conscienciar de la situació dels presos, exiliats i represaliats polítics
  • Més d’11.000 persones s’han inscrit en aquesta campanya, de les quals 1.400 han acompanyat el president en l’ascensió al Puigsacalm
El president Torra aquest matí al cim del Puigsacalm. Autor: Rubén Moreno

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat avui que, després de molts anys de reclamar el dret a l’autodeterminació, “l’Estatut és una etapa passadíssima i no és objecte de cap negociació”. El cap de l'Executiu li diu al president Pedro Sánchez que “els catalans vam votar en un referèndum l’1 d’octubre de l’any passat, i  vam declarar políticament la independència el 27 d’octubre" i "l’únic que pot bescanviar aquesta situació és un referèndum sobre la independència pactat i acordat”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions després de participar avui en la iniciativa "Cims per la Llibertat", que té com a finalitat conscienciar de la situació dels presos, exiliats i represaliats polítics i transmetre’ls, tant a ells com a les seves famílies, el suport de la societat. Aquesta campanya ha consistit en una ascensió simultània a 18 cims de Catalunya triats directament pels presos i exiliats polítics. El president ha ascendit el Puigsacalm, triat pel president Carles Puigdemont.
 
Més d’11.000 persones s’han inscrit en aquesta iniciativa, de les quals 1.400 han ascendit amb el president de la Generalitat. Quim Torra s’ha adreçat a les persones que han fet el cim per felicitar-les per aquesta mostra de “solidaritat i fraternitat, aquest esperit de pau”, que és, ha dit, “el millor exemple que podem donar al món”.
 
Per al president, darrere d’aquesta ascensió multitudinària “hi ha el missatge que no ens aturarem fins que els nostres presos polítics i exiliats siguin lliures i el nostre poble també”. “Afrontem els dies que venen amb tota la força i l’energia que ens dóna saber que som capaços de fer tots els cims que ens proposem, fins arribar al més important, el cim de la República”, ha destacat.
 
Torra ha fet també una crida perquè en les properes setmanes “centrem els esforços en fer cada dia un cim per la llibertat i pels drets socials, cívics i nacionals, fins arribar al dia de les sentències ignominioses, quan el poble per dignitat dirà prou”. El cap de l’Executiu ha assegurat que aquest dia “l’enfocarem com un 1-O, que és un símbol de victòria, ja que va ser quan els catalans vam plantar cara definitivament al Govern espanyol i vam guanyar”.
 
als participants demanant-los que en les properes setmanes “centrem els esforços en fer cada dia un cim per la llibertat i pels drets socials, cívics i nacionals, fins arribar al dia de les sentències ignominioses, quan el poble per dignitat dirà prou”. El cap de l’Executiu ha assegurat que aquest dia “l’enfocarem com un 1-O, que és un símbol de victòria, ja que va ser quan els catalans vam plantar cara definitivament al Govern espanyol i vam guanyar”.
 
 Cercador

Cercador

Destaquem