Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Comitè Olímpic Internacional dona llum verda a Pirineus-Barcelona

La Generalitat i el Comitè Olímpic Espanyol (COE) han rebut l’informe favorable del Comitè Olímpic Internacional (CIO) per seguir endavant amb els plans d’organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern als Pirineus i Barcelona el 2030. El Govern català i el COE acorden seguir treballant per valorar la viabilitat del projecte d’acord amb els nous criteris de sostenibilitat per a les candidatures.
 
Una reunió anterior de la Taula de Treball Permanent per una Candidatura Olímpica d'Hivern Pirineus-Barcelona

Aprofitant el marc que ofereix a Buenos Aires la celebració dels Jocs Olímpics de la Joventut, una delegació encapçalada pel secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, i el president del COE, Alejandro Blanco, s’ha pogut reunir a la capital argentina amb el vicepresident primer del CIO, Juan Antonio Samaranch, i el director general adjunt, Pere Miró, per rebre de primera mà l’informe tècnic que Gilbert Felli, antic director executiu dels Jocs Olímpics, va fer de les instal·lacions i infraestructures catalanes durant la seva visita del passat mes de setembre.
L’informe de Felli ha ressaltat el gran potencial que tenen tant els Pirineus com Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern segons els nous criteris de sostenibilitat que s’ha marcat el CIO per garantir tant la viabilitat com un llegat positiu en el territori que acull l’esdeveniment.
 
És la primera vegada que el CIO emet un informe que reconeix la possibilitat que els Pirineus i Barcelona estan en condicions d’acollir uns Jocs. Fins al punt que, tot i que no s’han obert les negociacions formals amb les ciutats i territoris interessats en una candidatura per al 2030, el CIO ha acceptat seguir dialogant amb els promotors del projecte català per construir una proposta tècnica més detallada que confirmi les bones impressions recollides per Felli sobre el terreny.
 
En sortir de la reunió, Gerard Figueras s’ha mostrat molt satisfet per les recomanacions del CIO i per l’impuls que aquest aval suposa per seguir treballant la vessant tècnica del projecte. “El potencial de la nostra proposta s’ajusta al que el nou procés de candidatura demanda, que els Jocs s’adaptin al territori i no el territori als Jocs”, ha destacat Figueras.
 
Per la seva part, Alejandro Blanco ha reivindicat la trajectòria d’un projecte “que no és d’ara, perquè prové dels esforços realitzats conjuntament des de l’època dels alcaldes Hereu i Trias”, tot i que les anteriors propostes encara no havien incorporat els nous criteris de l’Agenda 2020 del CIO.
 
Així, Juan Antonio Samaranch ha recordat que el CIO “no acceptarà cap proposta que no suposi un negoci per als organitzadors”, tot recordant que, en el moment de ser elegida, la ciutat o territori reben d’entrada més de 900 milions d’euros i tot el suport en nombrosos serveis del CIO per arrencar amb l’organització dels Jocs.
 
Pirineus Barcelona rep, d’aquesta manera, la llum verda, ara imprescindible, del CIO per a accelerar els treballs tècnics fins que es faci oficial el calendari de l’elecció dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern del 2030.
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem